sudbonosni sati

U podne se sastaju dobavljači Agrokora: Ako se ne dogovore s Peruškom, imaju plan B

04.09.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Dobavljači bivšeg Agrokora, danas znanog kao Fortenova Grupa, traže da se kod isplate graničnog duga točno definira limit isplate minimalno 50 posto toga duga za svaku godinu pa tako i isplata minimalno polovice graničnog duga za 2018. do kraja ove godine

Rekao je to sinoć nakon maratonskog sastanka dobavljača, šef Udruge dobavljača i predsjednik Podravke Marin Pucar izrazivši nadu da će do dogovora s Fortenovom i njenim šefom Fabrisom Peruškom ipak doći.

'Tri su glavna prijedloga s šire koordinacije Upravnog odbora udruge dobavljača - minimalan iznos isplate graničnog duga, jasno utvrđivanje nivoa likvidnosti za isplatu ostatka graničnog duga te da se iz ugovora s novim kreditorima makne limit koji su postavili da je maksimalan iznos koji se može isplatiti dobavljačima pet milijuna eura odnosno 10 milijuna eura u tri godine', izjavio je Pucar novinarima nakon sastanka više od 70 dobavljača u Krašu.

Nakon toga uslijedio je sastanak putem videolinka s čelništvom Fortenova grupe u Londonu, kojima su predstavnici Udruge dobavljača iznijeli prijedloge koordinacije, a Pucar je uvjeren da su na dobrom tragu da se sutra ujutro usklade prijedlozi dviju strana.

'Šira koordinacija dobavljača definirala je limit od minimalno 50 posto isplate graničnog duga za svaku godinu - dakle 50 posto za 2018. bi trebalo biti isplaćeno u 2019. godini, za 2019. godinu polovica u 2020. godini i tako za sve naredne godine', objasnio je Pucar.

Na novinarski upit što ako ne dođe do dogovora, Pucar odgovara da 'uvijek postoji i opcija B', ali je uvjeren da su obje strane poslovne te da znaju koliko bi bez dogovora izgubile. 'Uvjeren sam da će do dogovora doći', rekao je.