'neznalica i kokošar'

Todorić se obrušio na Tedeschija: 'Nisam ga cijenio, niti ga danas cijenim iz razloga sto je živio od napojnice i marže'

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 17.12.2021 19:20
  • Objavljeno 17.12.2021 u 19:20
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Todorić naglašava kako Tedeschi pokušava podmetnuti laži kada govori da je u Agrokoru nastala 'svemirska rupa od nekoliko milijardi'

Na nedavno održanoj konferenciji 'Korporativno upravljanje u Hrvatskoj - održiva poduzeća kao jamac ekonomskog rasta', prvi čovjke Atlantic Grupe Emil Tedeschi upozorio je kako u Hrvatskoj nije došlo do podizanja kvalitete korporativnog upravljanja, spomenuvši u tom kontekstu primjer Agrokora.

'Ivica Todorić javno je rekao da je cijela odgovornost u kompaniji na njemu i nitko nije reagirao, svi su šutjeli. Samo sam mu ja rekao da laže i da to nije istina. I nastala je svemirska rupa od nekoliko milijardi eura u toj kompaniji. Postoji odgovornost prema trećima iako si možda jedini vlasnik', upozorio je Tedeschi.

Danas je na te njegove kvaifikacije reagirao Ivica Todorić na svojem Facebook profilu odgovorio Ivica Todorić, nazvavši Tedeschija neciviliziranim kokošarom, licemjerom i neznalicom koji je, kako kaže, bio opčinjen njime. U u objavi je Tedeschija imenovao kao "neciviliziranog", upitavši se hoće li se odreći osoba s kojima se druži, poput premijera Andreja Plenkovića i bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić, kao što se odrekao i njega.

Objavu Ivice Todorića prenosimo u cijelosti, zajedno sa svim pogreškama:

Kako se uzastopno u medijima ponavlja izjava Emila Tedeskog (u daljnjem tekstu NECIVILIZIRAN) vlasnika Atlantik d.d. o meni i Agrokoru evo nekoliko rijeci i tome.

Zadnjih dana je ponovno pojacana aktivnost kokosara odmetnutog od naroda. Zasto? Vide da su im se minute pocele odbrojavati, da bi se sve moglo brzo izokrenuti, hvata ih strah, a ima i zasto.

Zasto je NECIVILIZIRAN posebno nervozan? Zasto se druzi sa Plenkovicem, Dalic, Vujcic, Savoricem i dr.? Hoce li ih se ubrzo odreci kao i mene? Koliko ce duboko NECIVILIZIRAN upasti u mrezu?

Toj osobi iako smo godinama suradivali korektno kao i sa tisucama dobavljaca, ja sam od prvoga dana pokazao moj stav o njemu, nikada ga osobno nisam primio u moju kucu, ne sjecam se da sam sa njim rucao, rijetko bi se culi, a mene je zvao „Najveci“.

Nisam ga cjenio, niti ga danas cijenim iz razloga sto je zivio od napojnice i marze. U Hrvatskoj je izgradio jednu tvornicu (pasju kucicu) i za godinu dana ju zatvorio. Doduse u drugim drzavama ulagao je u gotove industrije i sve to njegovo nije imalo pola vrijednosti jedne kompanije clanice Agrokora.

Sada NECIVILIZIRAN pokusava podmetnuti lazi i govori kako je u Agrokoru - nastala svemirska rupa od nekoliko milijardi. Agrokorovo stanje duga u knjigama Agrokora je iskazano 5 miliardi EUR i Trgovacki sud Zagreb je utvrdio dug Agrokora tocno 5 milijardi EUR, taj dug za Agrokor je bio vise nego prihvatljiv, pogotovo u odnosu na vrijednost Agrokora u to vrijeme koju kada ce se uskoro vidjeti velicina, mnogima ce se zavrtiti u glavi. Agrokor u vrjeme kada su ga opljackali, nije imao naredne 3 g. financijskih obaveza, tekuca likvidnost nikada bolja, jos koji mjesec i Agrokor se lista na Londonskoj burzi. Od trenutka kada sam otisao iz Agrokora ni jedan Euro nije dobio pomoci, a opjackali su oko 1.2 milijardu EURA. KOJA RUPA?

Govori o managementu i upravljanjem Agrokora. Jednom rijeci neznalica, primitivac. Bio je opcinjen menom pa mu se sve pobrkalo. Menadiranje i organizacija Agrokorom je bilo jedno od najacih snaga Agrokora koji su izgradili najvece industrije u ovome djelu EU. U Agrokoru je bilo 50 velikih kompanija i toliko manjih samostalni sa odlicnim managementima koji su investirali, dizali vrjednost i konkurirali globalnim kompanijama. Ja bi u Jamnicu, ili neku drugu kompaniju u 2 g. jedanputa dosao.

A pogledajte NECIVILIZIRANOGA dalje, on kaza da sam ja kazao „… da je citava odgovornost u kompaniji na meni…“.

1. Da to sam izjavio jer su optuzene osobe samo iz Agrokora d.d., a ne i Zvjezde, Belja i drugih.

2. To sam i izjavio iz razloga sto sam 100% znao da nikakve odgovornosti nepostoji prema meni i nikome u Agrokoru. Sto se vec sada sa javno dostupnim dokazima moze procjeniti.

Taj necivilizirani na silu bi htio nametnuti meni odgovornost, a nista ne razumije.

Pet godina sam o tom neciviliziranome licemjeru koji me je iz interesa blatio SUTIO, procjenite sada sami o kakvoj se osobi radi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!