LOŠI REZULTATI

Telekom Slovenije u gubitku od 211,2 mil. eura

24.02.2011 u 13:22

Bionic
Reading

Slovenski nacionalni telekomunikacijski operater Telekom Slovenije u prošloj je godini, prema danas objavljenom nerevidiranom financijskom izvještaju, zabilježio gubitak od 211,2 milijuna eura, dok je u 2009. godini ostvario čistu dobit od 29,5 milijuna eura.

Poslovni prihodi skupine Telekom Slovenije iznosili su u prošloj godini 856,1 milijun eura, što je jedan posto manje nego u 2009.

Prema priopćenju Telekoma Slovenije, na prošlogodišnji negativni rezultat djelovala je u prvom redu nova procjena vrijednosti investicija Telekoma Slovenije u Makedoniji, Kosovu, Albaniji i Republici srpskoj u BiH.

Vrijednost tih investicija u procjeni, izvršenoj u drugoj polovici prošle godine, manja je od njihove knjigovodstvene vrijednosti, te tako u poslovnoj bilanci smanjena za ukupno 208,2 milijuna eura.

Uz to, negativnom poslovnom rezultatu doprinijela su nenaplaćena potraživanja Telekoma Slovenije prema nekim alternativnim operaterima u Sloveniji.

Uza sve to, solventnost skupine Telekom Slovenije ostaje ista kao i do sada, a odnosom zaduženosti i kapitala Telekom Slovenije i dalje se uvrštava u prosjek zaduženosti europskih telekomunikacijskih operatera, navode iz te kompanije.