NINO PAVIĆ:

'Spreman sam smanjiti svoj udjel u EPH'

  • Autor: Lider/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.07.2011 14:05
  • Objavljeno 28.07.2011 u 12:57
ninoslav pavić

ninoslav pavić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Komentirajući špekulacije o prodaji Europapress holdinga, Ninoslav Pavić, suvlasnik najveće novinsko-izdavačke kuće u Hrvatskoj, u intervjuu Lideru najavljuje dokapitalizaciju i otkriva da je spreman smanjiti svoj udjel u tvrtki

'Zbog buduće stabilnosti i razvojnih planova dokapitalizacija je dobrodošla. Investicija u Slobodnu Dalmaciju bila je golema i financirana je kreditom. Dokapitalizaciju ćemo možda dogovoriti s WAZ-om, možda ćemo rješenje tražiti na tržištu kapitala, obveznicama, IPO-u', pojašnjava Pavić razloge povećanja temeljnog kapitala.

Najavljuje i upravljačko i vlasničko restrukturiranje kojim bi se smanjio njegov udjel u vlasništvu i utjecaj na poslovanje kompanije. 'Sadašnjih 50 posto udjela koje nosim težak je teret. Nije dobro da se uspješni i utjecajni listovi identificiraju s jednim čovjekom, jer u realnom životu to i nije tako. EPH u budućnosti treba drugačiju upravljačku strukturu, koja će manje ovisiti o vlasničkom utjecaju', kaže Pavić.

Govoreći o pogreškama u vođenju EPH-a ističe 'ekscentrično visoke plaće' i preveliku investiciju u Slobodnu Dalmaciju. 'Posve je sigurno da danas ne bih ušao u kupnju Slobodne Dalmacije', tvrdi Pavić.

Komentirajući smanjenje zaposlenih, napominje da su troškovi rada još uvijek previsoki. 'Još su nam troškovi ljudskog rada iznad 40 posto ukupnih prihoda. To nije održivo', ocjenjuje Pavić, najavljujući i organizacijske promjene radi postizanja veće efikasnosti.

'Spojit ćemo sva poduzeća. Želimo da cijela naša medijska produkcija bude jedinstvena', otkriva predsjednik EPH, uz obećanje da pritom neće gasiti pojedina izdanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!