PODRAVKA ZAGRIZLA?

Škojo: Svake godine dobijem ponudu da prodam Mlinar, ali...

Mato Škojo vlasnik Mlinara

Mato Škojo vlasnik Mlinara

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

Podravka je, prema pisanju Jutarnjeg lista, uputila neobvezujuću ponudu za preuzimanje Mlinara, tvrtke u vlasništvu Osječanina Mate Škoje. Iz samog Mlinara za tportal su poručili kako svake godine dobivaju ponude za preuzimanje, ali se vlasnik do sada nije odlučio za prodaju

'Zadnjih nekoliko godina Mlinar vrlo uspješno ispunjava, čak i prebacuje, sve ambicioznije poslovne planove na povećanju proizvodnje i širenju plasmana. Također, s obzirom na sve značajniji upliv u pekarskim segmentima različitih europskih tržišta i kvalitetno utemeljene, a ponegdje i već ostvarene ambicije nastupanja na tržištima drugih kontinenata - tvrtka je godinama pod velikim pritiskom zainteresiranih investitora iz cijelog svijeta.

U tom kontekstu, svake godine stižu vrlo konkretne ponude za kupnju Mlinara, ali se vlasnik do sada nije odlučio za prodaju', piše u odgovoru koji potpisuje Škojo.

Dodaje kako se ne možemo upuštati u medijske špekulacije o interesima onih koji Mlinar vide u svojim vlasničkim portfeljima.

Navodno je ponuda iz Podravke došla preko slovenskog Žita koji je koprivnička tvrtka kupila u proljeće 2015. godine.

.

.

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Mlinar je preklani ostvario oko 440 milijuna kuna prihoda i blizu 50 milijuna kuna neto dobiti. Jutarnji list piše kako bi se Podravkina ponuda za preuzimanje Mlinara mogla kretati u rasponu od 400 do 500 milijuna kuna.

Uz Podravku, za Škojinu tvrtku je navodno zainteresirana i slovensko-srpska grupacija Don Don

Kad bi preuzela Mlinar, Podravka bi, s njim i Žitom, postala regionalni lider na tržištu pekarskih proizvoda. To bi joj godišnje donosilo oko 1,5 milijardi kuna prihoda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!