DAVOR ŠTERN

'Situacija u Ini vrijeđa me i kao Hrvata'

27.09.2012 u 12:21

Bionic
Reading

Nezadovoljni mađarskim upravljanjem, hrvatski članovi Nadzornog odbora Ine uputili su pismo Vladi, točnije resornim ministrima Slavku Liniću i Radimiru Čačiću, ali i šefu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinim Mladenu Pejnoviću

Predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern za Media servis je potvrdio da je pismo poslano Vladi od koje traže da intervenira zbog ponašanja Zoltana Aldotta.

'Tražimo da se predsjednik Uprave ponaša prema svojim kolegama na jedan doličan i poslovan način, a ako to nije drukčije moguće tražimo da Vlada intervenira kao dioničar', rekao je Štern.

A može li Vlada nešto učiniti?

'Vlada je tu da nešto učini. Vlada vlada', jasan je Štern.

No, ono što se u kuloarima govori jest da Vlada i ne može puno jer će biti preglasana. 'Da smo tako razmišljali nikada ne bi bilo Hrvatske', kaže Štern koji najviše očekuje od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića te ministra financija Slavka Linića.

'Imamo dva resorna ministra koji su htjeli biti u Nadzornom odboru pa valjda njih dvojica mogu nešto pokrenuti da se ta situacija razriješi jer je ona jednostavno neprihvatljiva. Mene ona vrijeđa, ne kao predsjednika Nadzornog odbora nego kao Hrvata', rekao je Štern.

On se osvrnuo i na izvanredni sastanak Uprave tvrtke na kojem je predsjednik Uprave zatražio od svih članova da mobitele ne unose u prostoriju.

'Mislim da je to svinjarija, da to nije način korporativnog upravljanja i upravljanja firmom, da to nije kolegijalno, da je to suprotno zakonima Republike Hrvatske i da je to nedopustivo', zaključuje Štern.