NATJEČAJ ZA PODUZETNIKE

Šest kompanija može osvojiti besplatnu analizu potreba za digitalnom transformacijom

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 06.12.2021 10:38
  • Objavljeno 06.12.2021 u 10:38
Krešimir Mlinarić

Krešimir Mlinarić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

BE-terna, jedna od vodećih europskih tvrtki u području digitalne transformacije, i u Hrvatskoj aktivno sudjeluje u približavanju digitalnih transformacijskih procesa domaćim tvrtkama.

Osim u samoj provedbi digitalne transformacije BE-terna kompanijama pomaže i u koracima koje prethode tom zahtjevom procesu – procjeni trebaju li ući u proces digitalne transformacije, kako bi trebao izgledati te koliki povrat ulaganja bi mogao donijeti.

Kako bi kompanije potaknula na aktivno promišljanje o digitalnoj transformaciji koja postaje nužan element tržišne konkurentnosti i održivosti poslovanja, BE-terna je otvorila natječaj putem kojeg će šest kompanija dobiti besplatnu analizu potreba i optimalnog pristupa digitalnoj transformaciji s konkretnim prikazom povrata investicije. U natječaju mogu sudjelovati sve kompanije koje imaju više od 50 zaposlenika i rade na području Republike Hrvatske.

Kroz koju godinu digitalna transformacija postat će preduvjet opstojnosti bilo koje tradicionalne tvrtke. Odgađanje odluke o transformaciji nosi sa sobom rizik slabljenja tržišne pozicije, ali i puno zahtjevniju transformaciju u budućnosti pa odgađanje zapravo donosi i više troškove. Druga pogreška koja se često čini kada je u pitanju digitalna transformacija je ulazak u taj proces bez jasnog plana i vizije što je krajnji cilj i kako do njega doći. Analiza koju na našem natječaju kompanije mogu dobiti besplatno, menadžmentu omogućava detaljan uvid u trenutno stanje uz prijedlog optimalnog ulaganja u digitalnu transformaciju sa kalkulacijom povrata investicije i strategiju provedbe. Natječajem želimo pomoći kompanijama u prvom i najtežem koraku digitalne transformacije; odgovoru na pitanju: „što nam je potrebno i odakle početi?““ - izjavio je Krešimir Mlinarić, direktor BE-terna Hrvatska.

Analiza koju će BE-terna izraditi za izabrane kompanije obuhvatit će identificiranje prilika za optimizaciju poslovanja i digitalnu transformaciju, detekciju područja u kojima su potrebna i moguća poboljšanja, definiranje ključnih osoba za kvalitetnu transformaciju procesa, prioritizaciju koraka za provođenje transformacije, procjenu povrata investicije (ROI) i razrađeni plan implementacije.

Proces izrade analize traje dva do pet dana te uključuje blisku suradnju i intenzivnu komunikaciju s menadžmentom i zaposlenicima ključnim za pojedine poslovne procese.

Kompanije se mogu prijaviti na natječaj do 10. prosinca 2021. popunjavanjem jednostavnog kontakt obrasca dostupnog na poveznici BE-ternaNatječaj

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!