NOVA SMJENA NA ČELU DIOKIJA

Sablića zamijenila Vidonija Miletić Plukavec

08.03.2011 u 12:09

Bionic
Reading

Nadzorni odbor tvrtke Dioki imenovao je Vidoniju Miletić Plukavec za predsjednicu Uprave te tvrtke, a ona je na tu dužnost imenovana nakon što je Vatroslav Sablić sporazumno prestao obnašati funkciju predsjednika Uprave, izvijestio je Dioki putem Zagrebačke burze

Na sjednici Nadzornog odbora društva Diokija, održanoj 7. ožujka, Vatroslav Sablić sporazumno je prestao obnašati funkciju predsjednika Uprave Društva, a na istu funkciju imenovana je Vidonija Miletić Plukavec, navodi se u kratkoj obavijesti Diokija.

Inače, Vidonija Miletić Plukavec na mjesto predsjednice Uprave dolazi s mjesta članice Uprave Diokija, funkcije na koju ju je Nadzorni odbor imenovao 17. veljače ove godine.

Vatroslav Sablić je na funkciji predsjednika Uprave Diokija bio od kolovoza prošle godine.

Prema ranije objavljenim podacima iz konsolidiranog, nerevidiranog financijskog izvješća, Dioki grupa je u prošloj godini poslovala s gubitkom od 239,2 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na godinu ranije kada je gubitak iznosio 159 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani prihodi Diokija lani su iznosili 2,04 milijarde kuna i povećani su 25,2 posto, a grupa je lani povećala ukupne rashode za 27,3 posto, na 2,28 milijardi kuna.

Dioki Grupu čine matica, Dioki d.d. i njena ovisna društva - Dina Petrokemija d.d. Omišalj, Kijac Nekretnine d.d. Zagreb, Adriaoil S.p.A, Milano, Riječki list d.o.o. Zagreb/Novi list d.d. Rijeka, Piros d.o.o. Zagreb i Dioplin d.d.