čeka se vladina reakcija

Prema računici HERA-e, plin bi od travnja trebao biti tri puta skuplji! Šef udruge opskrbljivača tvrdi: 'Nema mjesta panici'

01.03.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Prosječnom kućanstvu, koje je dosad za plin godišnje izdvajalo 860 eura, račun bi od 1. travnja trebao skočiti na 1900 eura, a hoće li se crni scenarij i dogoditi, ovisi o Vladinim mjerama, piše Večernji list

Novu cijenu izračunala je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA), kao što to stalno radi prije nove plinske godine, po formuli utvrđenoj metodologijom utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu.

Predsjednik Udruženja opskrbljivača i distributera plinom pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Srećko Ezgeta za Večernji list je izjavio da do cjenovnog udara neće doći.

'Znamo za novi HERA-in izračun, ali neće se on realizirati jer Vlada priprema mjere, rekli su nam tako na sastancima. Nikakvi šokantni skokovi za građane neće se dogoditi, očekujemo da će problem biti riješen tako da opet država podnese teret', rekao je Ezgeta.

  • +3
Podzemno skladište plina Okoli Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Foto: Saša Ćetković