RADOVI POČINJU U PROLJEĆE 2011.

Predstavljen projekt 'Resort Biska golf Istra'

30.11.2010 u 17:37

Bionic
Reading

Golf Istra Magica d.o.o., u vlasništvu tvrtke 'Makro 5' iz Buja, na današnjoj je konferenciji za novinare u Bujama predstavila projekt Resort 'Biska golf Istra' i najavila da će sredinom prosinca raspisati međunarodni natječaj za izvođače radova i dobavljače opreme radi prikupljanja kvalitetnih ponuda domaćih i stranih izvođača

Kako je priopćeno, za projekt je već pribavljena pravomoćna lokacijska dozvola, a radovi bi trebali početi u proljeće 2011. U prvoj fazi gradnje ulaže se oko 60 milijuna eura. Sama gradnja objekata i igrališta, kako su najavili predstavnici 'Golf Istre Magice', zaposlit će oko 700 ljudi, a kad završe radovi, resort će, kako je rečeno, omogućiti 80 do 120 novih radnih mjesta različitih struka i profila.

Predstavljajući projekt, direktor tvrtke 'Golf Istra Magic' Zvonko Anderluh kazao je kako je u prvoj fazi predviđena gradnja golfskog igrališta s 18 rupa, koji je projektirala svjetski priznata tvrtka European Golf Design iz Londona. Ujedno, u sklopu resorta u prvoj fazi gradit će se osamdesetak objekata, uglavnom vila, golferskih kuća te popratni objekti s pripadnom infrastrukturom.

Po njegovim riječima cijeli projekt provest će se na površini od 76 hektara koja je u cijelosti u vlasništvu investitora, a u drugoj fazi predviđa se izgradnja hotela i popratnih objekata.