promocija turizma

Popularna ruska glazbena televizija snima zagrebački advent

02.12.2019 u 13:41

Bionic
Reading

Ekipa popularne ruske glazbene televizije MUZ TV-a boravi u Zagrebu, gdje snima adventski ugođaj glavnog grada Hrvatske, a snimit će i božićnu priču sa SalajLanda u Čazmi, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska turistička zajednica (HTZ), na čiji poziv šesteročlana produkcijska ekipa ruske televizije boravi u Zagrebu

Iz HTZ-a navode da ekipa ruske glazbene televizije, takozvanog ruskog MTV-a, boravi u Zagrebu do 4. prosinca, a snimljeni će materijal zagrebačkog adventa i bakovite božićne priče s imanja SalajLanda biti prikazan 21. prosinca 2019. u putopisnoj emisiji "Independent Traveler", to jest "Otpusk bez putevki" na MUZ TV-u.

"U protekle tri sezone emisija je ostvarila gledanost koja premašuje 25 milijuna ljudi diljem Rusije. Siguran sam da će kroz emisiju iz Zagreba i SalajLanda mnogi ruski gledatelji imati priliku upoznati Hrvatsku kao kvalitetnu cjelogodišnju destinaciju koja ima vrlo bogatu ponudu i tijekom zimskih mjeseci", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Pozitivnim trendovima s ruskog tržišta, dodao je Staničić, pridonijet će i izravni letovi svaki dan tijekom cijele godine između Zagreba i Moskve.

  • +7
Zagreb: Paljenjem lampica na Zrinjevcu svečano otvoren Advent 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Rast turističkog prometa s ruskog tržišta ove će godine biti gotovo 14 posto, a zanimanje ruskih turista i turističkog sektora za hrvatska odredišta u stalnom je porastu, ističe direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička

Budući da su ruski turisti u samom vrhu ljestvice po potrošnji, bitno je stalno raditi na promidžbi Hrvatske kao top destinacije, rekao je Ružička i dodao da su iznimno zadovoljni što ekipa MUZ TV-a boravi u Zagrebu tijekom adventa jer im je "cilj daljnje jačanje prometa u predsezoni i posezoni". Hrvatska je i ove godine u izboru ruskog izdanja časopisa "National Geographica" uvrštena među top tri destinacije za obiteljski odmor.

Iz HTZ-a napominju da je voditelj emisije "Independent Traveler" poznati i popularni ruski voditelj i direktor programa MUZ TV-a Andrey Razygraev, koji posjećujući odredišta diljem svijeta istražuje zanimljive priče lokalnog stanovništva te nudi savjete i prijedloge sadržaja koje vrijedi doživjeti. Taj TV show najgledaniji je među mlađom i srednjom generacijom turista, a Razygraev je utjecajan i na društvenim mrežama, posebice na Instagramu, gdje ima gotovo 100 tisuća pratitelja.

Inače, ovo je već treće studijsko putovanje koje je HTZ ove godine organizirao za ruske televizije. Naime, u lipnju je u Hrvatskoj sniman TV show "Poedem, poedim", to jest "Let’s go, let’s eat" NTV televizije, a u rujnu je snimljen i TV show "Orel I reshka" televizije "Pyatnica", tj. Friday TV-a.