ČEKAJU SE REVIZORI

Plenković: Izvješće o Agrokoru vjerojatno u četvrtak

03.10.2017 u 13:30

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u utorak je kazao kako vjeruje da bi u četvrtak, ako revizori dovrše svoj posao, mogla biti objavljena redivirana konsolidirana financijska izvješća Agrokora

Na upit novinara nakon stručno znanstvenog skupa "Zdravlje i zdravstvo: izazovi i mogućnosti - susret profesije i politike" hoće li u četvrtak biti objavljeno revizorsko izvješće za Agrokor. Plenković je kazao: "Ako revizori dovrše svoj posao, ja vjerujem da da".

Iz Agrokora su prošli četvrtak izvijestili da ni koncern ni PricewaterhouseCoopers (PwC) još nisu završili složeni zadatak pripreme i revizije konsolidiranih financijskih izvještaja grupe te očekuju da će oni biti objavljeni do kraja idućega tjedna.

"Ovim putem obavještavamo da Agrokor i PwC nisu još, svaki u svom dijelu, završili složen zadatak pripreme i revizije konsolidiranih financijskih izvještaja Agrokor grupe, koja se sastoji od više od 40 kompanija u nekoliko država. Agrokor očekuje da će objaviti revidirane konsolidirane financijske izvještaje do kraja sljedećega tjedna", objavljeno je iz Agrokora.

Prije iznenadne odgode, očekivalo se da će revidirana izvješća biti objavljena u prošli petak.

Mediji su ranije ovoga tjedna špekulirali da je gubitak koncerna za 2016. godine dosegnuo 15 milijardi kuna. U svibnju je izvanredna uprava, pak, objavila da su dugovi koncerna premašili 40 milijardi kuna.

  • +5
Lex Agrokor u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

U međuvremenu, pojedine tvrtke iz sastava koncerna Agrokor izvijestile su u utorak da će u popodnevnim satima njihovi nadzorni odbori održati sjednice, a na dnevnom redu će biti usvajanje financijskih izvješća za 2016. godinu.

Kako se navodi u objavi Vupika i PIK Vinkovaca, Uprave tih tvrtki podnijele su financijska izvješća nadzornim odborima, koji bi na svojim sjednicama danas trebali usvojiti financijska izvješća za 2016. godinu.