DVIJE AKVIZICIJE

Phillips i Nestle u šopingu u Kini

11.07.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Nizozemska kompanija Philips Electronics izvijestila je u ponedjeljak da je dogovorila kupnju kineskog proizvođača kuhinjskih aparata Povos dok je švicarski prehrambeni div Nestle objavio kupnju kineske tvrtke Hsu Fu Chi

Philips je izvijestio o sporazumu u priopćenju objavljenom u Amsterdamu, koje ne uključuje financijske pojedinosti.

U priopćenju stoji da se očekuje da će transakcija, koja još mora proći fazu due dilligencea i zadovoljiti ostale uobičajene uvjete, biti zaključena u četvrtom tromjesečju 2011.

Kompanija Povos sa sjedištem u Šangaju zapošljava oko 1.800 ljudi, a proizvodi kuhala za rižu, indukcijska kuhala, električna kuhala i kotliće, uobiočajene u kineskim kuhinjama, objavio je Philips.

U odvojenom je priopćenju prehrambeni div Nestle objavio da je za 1,4 milijarde franaka (1,2 milijarde eura) odlučio kupiti 60-postotni udio u kineskom proizvođaču slatkiša Hsu Fu Chiju

'Prema predloženom sporazumu Nestle će kupiti 60 posto Hsu Fu Chija dok će preostalih 40 posto biti u vlasništvu obitelji Hsu', stoji u priopćenju švicarske tvrtke.

Nestle će ponuditi 4,35 signapurskih dolara (2,50 eura) za dionicu kineske tvrtke. Dionice su inače izlistane u kotaciji Singapurske burze a dogovorena vrijednost transakcije predstavlja premiju od 24,7 posto u odnosu na prosječnu vrijednost dionice Hsu Fu Chija u proteklih šest mjeseci.