istraživanje

Ovo su tri beneficije koje od svojih poslodavaca priželjkuje najviše radnika u Hrvatskoj

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 14.06.2018 10:52
  • Objavljeno 14.06.2018 u 10:52
Doznali smo što je radnicima važno kod prijave na posao

Doznali smo što je radnicima važno kod prijave na posao

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kada donosimo odluku hoćemo li se prijaviti na neki oglas za posao, uzimamo u obzir brojne informacije, od plaće preko uvjeta rada do beneficija koje poslodavci nude. Koje su beneficije kandidatima najprivlačnije, MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 1800 ispitanika

Za najveći broj ispitanika (23 posto) najprivlačnija beneficija je fleksibilno radno vrijeme. To omogućava obavljanje privatnih obaveza, ali i bolje usklađivanje posla i specifičnih životnih okolnosti (npr. briga o djeci i starijima), smatraju ovi ispitanici.

"Jutarnji sam tip pa volim što ranije započeti s radom kako bih imala više slobodnog vremena poslije podne", kaže jedna ispitanica.

Za 22 posto ispitanika najprivlačnija beneficija je besplatna edukacija. Ispitanici tako priželjkuju mogućnost plaćenog doktorskog studija, MBA ili mogućnost financiranja istraživanja.

"Uz edukaciju ide i napredovanje na više pozicije", kaže jedan od ispitanika.

Mogućnost rada od kuće najprivlačnijom beneficijom smatra 21 posto ispitanika. Kao glavni razlog navode obiteljske obaveze, ali i potrebu da rade u mirnijem okruženju.

"Ne gubi se vrijeme na put i bolja je koncentracija od kuće, na poslu je buka zbog sve češćih otvorenih ureda", objašnjava jedan ispitanik.

Mogućnost rada od kuće najprivlačnija je beneficija za 21 posto ispitanika

Mogućnost rada od kuće najprivlačnija je beneficija za 21 posto ispitanika

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Prijenosno računalo, automobil ili mobitel za osobnu upotrebu najprivlačnijom beneficijom smatra 10 posto ispitanika, a pritom u najvećoj mjeri ističu upravo službeni automobil, zato jer 'osobni automobil predstavlja veliki trošak'.

Za 9 posto ispitanika najprivlačnija su beneficija dodatni dani godišnjeg odmora.

"To bi moglo značiti da poslodavac cijeni vaše vrijeme i potrebu za odmorom", smatra jedan od ispitanika.

  • +80
  • +77

Dodatni dani godišnjeg odmora najprvlačnija su beneficija za 9 posto ispitanika

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Kao najvažniju beneficiju 7 posto ispitanika navodi besplatnu hranu i piće na poslu.

"Na tu stavku svi trošimo dosta svog dohotka", objašnjava jedan ispitanik.

Među ostalim najprivlačnijim beneficijama ispitanici (5 posto) navode mogućnost napredovanja, osigurano parkirno mjesto, osiguran smještaj, plaćen prijevoz ali i neradne vikende.

Svega 3 posto ispitanika najprivlačnijom beneficijom smatra subvencioniranje sportskih i opuštajućih aktivnosti (npr. wellnes, masaža).

"Važan mi je cijeli paket, a ne samo plaća. Moja kompanija nudi stan, letove bilo kuda jednom godišnje, plaćanje svih računa i 50 posto popusta na večere i piće", kaže jedan od ispitanika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!