blokada od 2417 dana

Otvoren stečaj nad teniskim centrom Ive Majoli

14.12.2017 u 14:07

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu četvrtak je otvorio stečaj nad Tenis centrom Ive Majoli d.o.o, tvrtkom proslavljene hrvatske tenisačice s nešto više od 840.000 kuna utvrđenog duga.

Sudsko rješenje uslijedio je nakon održanog ročišta na kojem se zastupnik i direktor te tvrtke Drago Majoli, brat tenisačice, izjasnio da se ne protivi prijedlozima za otvaranje stečajnog postupka koji su krajem ožujka podnijeli vlasnica jednog zagrebačkog kozmetičkog salona, ali i sam dužnik.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je gotovo točno godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka na ročištu održanom 16. prosinca 2016., nakon čega se saznalo da je hrvatski poduzetnik Nenad Končar, sin jednog od najbogatijih Hrvata Danka Končara, uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tvrtke Ive Majoli.

‘Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari”, izjavila je tada Jutarnjem listu Iva Majoli, koja se nije pojavila na ročištu na kojem se njezin brat očitovao o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka.

U prethodno obustavljenom stečajnom postupku pokrenutom prošle godine na prijedlog Financijske agencije (Fine), navodilo da je do 1. rujna 2015. tvrtka imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak 2417 dana u iznosu od 37.849.945 kuna.

Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka podnio je i vjerovnik H-ABDUCO, koji je svoja potraživanja od tvrtke Ive Majoli od čak 59 milijuna kuna naknadno prenio na tvrtku Kermes Energija d.o.o., kojoj je direktor Nenad Končar, a prokurist njegov otac Danko Končar.

Iva Majoli Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić/Pixsell

H-ABDUCO je predložio imenovanje stečajnog upravitelja i zatražio pokretanje stečajnog postupka zbog ukupnih tražbina u iznosu od 59.026.752 kuna, koje ne može naplatiti budući da je dužnikov račun blokiran.

Najnovijim sudskim rješenjem pozivaju se vjerovnici Tenis centra Ive Majoli u stečaju da u roku 60 dana prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju, a ročište na kojem će biti ispitane tražbine vjerovnika zakazano je za 20. ožujka 2018. godine.