AKO ZATRAŽE ISPLATU DEPOZITA

OTP prijeti prodajom dionica Podravke

Miroslav Vitković Podravka

Miroslav Vitković Podravka

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Nedavno imenovani predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković u intervjuu kojeg je dao Večernjem listu kazao je da OTP banka prijeti prodajom dionica koprivničke prehrambene industrije ukoliko zatraže isplatu depozita od 6,2 milijuna eura

Podsjećamo, Podravka i dalje muku muči s ugovorom navodno sklopljenim s tom mađarskom bankom, koji su potpisali uhićeni članovi Uprave, a kako je istaknuo Vitković, ako takav uopće postoji.

"Kazali su da postoje dva ugovora između OTP-a i Podravke. Rekli su da bi nam i mogli pokazati određene elemente tih ugovora, ali tražili su neprihvatljiva jamstva. Spominjali su velike penale, milijun eura, ako kakva informacija procuri", pojasnio je Vitković.

Nastavio je kako je Uprava napravila sve što je u njezinoj moći te da je konačno rješenje ovog problema na hrvatskoj i mađarskoj vladi.

Vitković je nadalje kazao da u Šestak, Romac i Pavlović bili "dobri momci", te da ne zna što ih je spopalo. "Ne želim ništa prejudicirati, govorim s aspekta onoga što smo ustanovili unutar kompanije - znam da su neke stvari potpisivali mimo znanja svih članova uprave i NO-a i to je bilo pokriveno velom tajne", naveo je Vitković.

Vitković je na koncu uvjeren da Podravka ima perspektivu, a suprotne tvrdnje ustvari su pokušaj tehnomenadžerske struje koja jako dobro zna koliko tvrtka vrijedi i kako bi je mogli dobiti za sitnu svotu. "Podravka je stabilna i vrlo potentna kompanija, koja ima mogućnost da bude predvodnik hrvatske prehrambene industrije", zaključio je Vitković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi