integracija

OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 15.03.2018 15:24
  • Objavljeno 15.03.2018 u 14:10
OTP Banka

OTP Banka

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Transakcijom u svibnju 2017. OTP banka je postala stopostotnom vlasnicom Splitske banke. Od tada se provodi vrlo složeni proces integracije banaka, koji će biti zaključen potpunim spajanjem 1. listopada ove godine. Nakon toga jedinstvena banka će poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska i imat će sjedište u Splitu

Spajanjem nastaje četvrta po veličini banke u Hrvatskoj, s razgranatom mrežom poslovnica i bankomata i dominantnom ulogom na jadranskoj obali.

Prije donošenja konačnih odluka o sjedištu i imenu banke provedeno je više opsežnih istraživanja koja su, uz standarde koje sa sobom donosi pripadnost OTP grupi, dovela do ove odluke, priopćili su iz OTP banke.

Brend OTP banke međunarodno je prepoznatljiv u regiji Srednje i Istočne Europe, u kojoj OTP Grupa uspješno posluje u devet zemalja i stalno širi svoje poslovanje. S tradicijom 70-godišnjeg iskustva u financijskoj industriji, OTP Grupa je na svom matičnom tržištu lider u inovacijama i digitalnim rješenjima. Novi, budućnosti usmjeren korporativni brend u skladu je sa strategijom razvoja banke u Hrvatskoj: snažna nacionalna prisutnost, digitalno napredna rješenja, atraktivne ponude i uvjeti za klijente u širokom portfelju proizvoda.

Sa sjedištem u Splitu, banka će i nadalje zadržati nacionalno-lokalni model organizacije koji se do sada pokazao uspješnim. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s regionalnim poslovnim središtima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu. OTP banka Hrvatska ostat će, poručuju, predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj.

Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke Hrvatska, Sándor Csányi, predsjednik Uprave i glavni direktor mađarske OTP banke i Slaven Celić, predsjednik Uprave Splitske banke

Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke Hrvatska, Sándor Csányi, predsjednik Uprave i glavni direktor mađarske OTP banke i Slaven Celić, predsjednik Uprave Splitske banke

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: OTP banka

'Spajanjem stvaramo nacionalno snažnog tržišnog igrača, jer nasljeđujemo najbolje karakteristike obiju banaka i njihov vrlo bogati portfelj proizvoda. Uz našu ambiciju razvoja unutar digitalne tranzicije, vjerujemo da ćemo još kvalitetnije i brže rasti nego do sada. Naš se uspjeh i potencijal vidi iz činjenice da smo u ovom vrlo izazovnom vremenu integracije banaka uspjeli ostvariti neto dobit od pola milijarde kuna na razini OTP grupe u Hrvatskoj', kaže Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

U sklopu procesa integracije, banke se trebaju pripremiti za informatičko-tehnološku te pravnu integraciju. U međuvremenu se izrađuje nova organizacija buduće banke, u skladu s modernim trendovima u bankarstvu, kako bi se osigurala podrška daljnjoj digitalizaciji poslovanja, ali i visokoj razini usluge na koju su klijenti obje banke naviknuti.

Andro Krstulović Opara i Balazs Bekeffy, predsjednik Uprave OTP banka Hrvatska

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Grad Split

Predsjednik Uprave OTP banke Hrvatska Balázs Békeffy sastao se i s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom koji je još prošloga lipnja mađarskoj konzulici Enikő Tuski rekao kako preseljenje sjedišta u drugi grad za njega nije prihvatljivo.

'Očekujem se da će sjedište 'Splitske banke' ostati u Splitu. Što se mene kao gradonačelnika tiče, nikakvo preseljenje sjedišta ne dolazi u obzir. Također, očekujem da najavljena racionalizacija radnih mjesta u neće rezultirati gubitkom radnih mjesta u toj banci u kojoj rade mnogi moji sugrađani. Upravo kroz tu prizmu mjerit ću kvalitetu naših odnosa', poručio je tada gradonačelnik Krstulović Opara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!