nemaju upravitelja

Osječani u stotinu zgrada pod prinudnom upravom

07.02.2019 u 11:16

Bionic
Reading

U Osijeku velik broj zgrada uopće nema upravitelja, a trenutno je u gradu približno 100 nekretnina pod prinudnom upravom Zavoda za stanovanje

'Prinudni upravitelj ima ovlasti upravljanja nekretninom propisane odredbama o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, te u skladu s tim ovlastima Zavod trenutno ima približno 100 nekretnina pod prinudnom upravom', rekao je Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje, javlja Glas Slavonije.

Zgrada pod prinudnom uprava najčešće završava, objašnjavaju u Udruženju stanara, ako nema predstavnika u zgradi. Još je veći problem u Osijeku, ističu, zgrade koje nemaju ni prinudnog upravitelja.

'Kada nema predstavnika i nastupi prinudna uprava, za zgradu sve staje. Svatko od suvlasnika popravlja svoj "dio", u investicije se ne upuštaju i misle kako tako mogu zauvijek. No to ipak nije moguće jer se kad-tad dogodi neki veći kvar ili potreba za nekom većom intervencijom i tu nastupa Zavod koji postaje prinudni upravitelj', objašnjava Vlasta Auguštin, predsjednica Udruženja stanara napominjući kako su u Osijeku još veći problem zgrade koje nemaju ni prinudnog upravitelja.

Mario Bugarić, pravnik iz Zavoda za stanovanje, Glasu Slavonije je potvrdio kako su tvrdnje iz Udruženja stanara da, mimo zgrada pod prinudnom upravom, u Osijeku postoje zgrade koje nemaju ni prinudnog upravitelja.

'Odsjek za stambeno gospodarstvo Grada Osijeka vodi evidenciju zgrada. No teoretski je moguće da nisu sve zgrade u Osijeku u toj evidenciji', objašnjava ovaj pravnik.