raskid ugovora

Zbog financijskih problema tvrtke Osijek ostaje bez pauk službe

12.12.2018 u 19:09

Bionic
Reading

U Osijeku trenutno nema pauk službe. Tvrtka koja je do sada obavljala tu djelatnost, Pauk Osijek, zatražila je sporazumni raskid od Grada Osijeka zbog, kako su obrazložili, financijskih problema, navodeći kako ih svaka nova poslovna godina dovodi u gubitke. Ova služba za izmještanje vozila s javnih gradskih površina nije aktivna od početka studenog. O toj će se temi na idućoj sjednici izjasniti i osječki gradski vijećnici

Osječki Pauk od početka studenog ne odvozi vozila s javnih gradskih površina. Od Grada su zatražili sporazumni raskid ugovora o koncesiji sklopljenog na deset godina zbog, kako su naveli u obrazloženju, financijskih problema, navodeći kako ih svaka poslovna godina dovodi u gubitke. Procijenili su, stoji dalje u prijedlogu koji će se naći pred osječkim vijećnicima, da niti ubuduće neće moći ostvariti veće prihode jer ne postoje poslovni alati koji bi im to omogućili.

Pauk Osijek, uvidom u Registar koncesija, ima nešto manje od osam tisuća dospjelih, a nepodmirenih naknada za koncesiju dok su u Gradu naveli kako im za ovu godinu nisu dostavili bjanko zadužnicu za uredno izvršenje ugovorenih obveza.

'Budući da nastavak ovoga posla koncesionara tjera u realni stečaj, što nije volja koncesionara, potrebno je sklopljeni ugovor raskinuti na način na koji se dogovorimo', stoji u zahtjevu osječkog Pauka upućenog gradskim službama, u kojem se kao datum raskida predlaže posljednji dan studenog.

Pauk Osijek zaključio je koncesiju s Gradom početkom kolovoza 2012. i to na rok od deset godina. U objašnjenju prijedloga koji će se kao točka dnevnog reda idućeg tjedna naći pred gradskim vijećnicima navodi se kako su do sada uredno obavljali poslove izmještanja nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila. Kada vijećnici podrže prijedlog, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić pokrenut će postupak dodjele nove koncesije za obavljanje ove komunalne djelatnosti.