REDAKCIJA ODOBRILA

Ogurlić i službeno postao glavni urednik Jutarnjeg lista

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 16.02.2015 18:10
  • Objavljeno 16.02.2015 u 18:10
Goran Ogurlić

Goran Ogurlić

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Goran Ogurlić u ponedjeljak je gotovo jednoglasnom podrškom članova redakcije potvrđen za novog glavnog urednika Jutarnjeg lista – s 93 glasa za, tri protiv i jednim nevažećim listićem

Nakon promjene vlasničke strukture krajem prosinca, nova Uprava Europapress holdinga krenula je i s promjenama u uređivačkom vodstvu, te je na čelo svog najvažnijeg brenda odlučila preložiti Ogurlića. Redakcija Jutarnjeg lista je u skladu sa Statutom redakcije potvrdila njegov izbor, priopćio je Jutarnji list.

Ogurlić dolazi iz Večernjeg lista gdje je proveo osam godina, također na mjestu glavnog urednika, a u Jutarnjem će naslijediti Viktora Vresnika koji je tu tiskovinu vodio posljednjih 17 mjeseci. Bio je prvi šef deska, a od 2001. i pomoćnik glavnog urednika. Iz Jutarnjeg je otišao 2006. godine.

On je prije izjašnjavanja kolega, urednicima, novinarima, grafičarima, lektorima i redaktorima prezentirao svoj koncept vođenja i uređivanja Jutarnjeg lista koji bi, prema ranijim najavama novog vlasnika, trebao biti glasilo liberalnog, socijaldemokratskog usmjerenja, s težištem na točnosti i relevantnosti.


Zahvalio je redakciji Jutarnjeg lista što je podržala njegov program rada. 'Siguran sam da će Jutarnji biti najutjecajniji i najrelevantniji izvor informacija u Hrvatskoj. Bit ćemo korektiv svake vlasti i glavni partner za dijalog, a našim čitateljima ćemo dati kompletnu i nepristranu informaciju i pogled na teme', izjavio je Ogurlić.

Vresnik je izrazio zadovoljstvo što je pod njegovim vodstvom uspješno prebrođeno najteže razdoblje lista, uvjeren da njegov nasljednik na mjestu glavnog urednika ima dobre temelje za dodatno jačanje pozicije novina, tim više jer je i nekada bio član iste redakcije. Vresnik ostaje u kompaniji, kao komentator i glavni urednik Forbesa.

Od konca 80-ih Ogurlić radi u medijima te je obavljao mnoge uredničke dužnosti, sudjelujući u pokretanju nekoliko lokalnih novina koje je i uređivao. Bio je glavni urednik riječkog Vala, pomoćnik glavnog urednika RiTelefaxa, prvog privatnog dnevnog lista u Hrvatskoj, glavni urednik tjednika Kronika, pomoćnik glavnog urednika primorsko-goranskog Dnevnika.

Uređivao je i neka revijalna izdanja Novog lista, a bio je suradnik u Novom listu, Slobodnoj Dalmaciji, Globusu i Nedjeljnoj Dalmaciji, stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!