investicija u solar

Novo ulaganje Borisa Mikšića u Baranji: Kada sam 2006. pokrenuo tvrtku, smijali su mi se

23.11.2023 u 11:26

Bionic
Reading

EcoCortec u Belom Manastiru postao je prva tvornica bioplastike u Europi čiji proizvodni pogon koristi solarnu energiju, priopćili su iz te tvrtke u vlasništvu Borisa Mikšića

Nakon CorteCrosa u Splitu, EcoCortec je druga Mikšićeva tvornica u Hrvatskoj koja se napaja solarnom energijom putem solarnog kolektora.

Mikšić je do sada, navodi se u priopćenju, u Hrvatsku uložio više od 30 milijuna eura. Njegove tvornice u Baranji i u Splitu rastu iz godine u godinu pa tako EcoCortec u ovoj godini do listopada bilježi rast prodaje od 25 posto.

'Novac mi nije glavni pokretač, moja je misija bila u Hrvatskoj započeti projekt po kojem bi Hrvatski proizvodi bili poznati diljem svijeta u industriji zaštite od korozije. Sa EcoCortec-om smo to i uspjeli. Naši proizvodi iz Baranje izvoze se po cijelom svijetu te snažno brendiramo Hrvatsku kao odlično mjesto za eko-ulaganja', izjavio je Mikšić koji je izuzetno zadovoljan poslovanjem hrvatskih tvornica.

Iz svojih kapaciteta u koje spadaju EcoCortec, logistički i proizvodni centar u Splitu, CorteCros te novi uredi u Zagrebu, Cortecovim proizvodima se opskrbljuju tri kontinenta. Hrvatska je posljednjih godina postala strateška točka Cortec korporacije.

'Kada smo prije 17 godina pokretali EcoCortec u dijelu javnosti dočekan sam s podsmjehom i insinuacijama da je projekt izmišljen kao nekakav predizborni trik. Danas smo jedan od najvećih proizvođača antikorozivnog eko-pakiranja u Europi i koristimo vlastite energetske resurse. Moja poruka poduzetnicima u Hrvatskoj, naročito mladima koji možda razmišljaju o odlasku jest da vani trava nije zelenija i da svoje poslovne ideje itekako mogu ostvariti u Hrvatskoj. To dokazuje i sve veći broj uspješnih poduzetničkih priča kod nas. Upravo tome sam se nadao kada sam te davne 2005 počeo ulagati u Hrvatsku', poručio je Mikšić.