TRŽIŠTE KAPITALA

Negativno kretanje dioničkih indeksa uz povećanu likvidnost

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Negativno raspoloženje s Europskih burzi zbog širenja novog soja koronavirusa prelilo se i na Zagrebačku burzu. Ključni dionički indeksi zaključili su u crvenome, pri čemu su CROBEX te njegova šira inačica CROBEXplus oslabili 1 posto, dok je CROBEX10 izgubio 1,1 posto svoje vrijednosti. Među sektorskim indeksima najveći pad imao je indeks transportnog sektora s padom od 3,9 posto, dok je indeks industrijskog sektora jedini završio u zelenome s rastom od 0,3 posto.

Promet na burzi je iznosio 13,4 milijuna kuna, što je najviša razina u ovome tjednu. Najviše se trgovalo s povlaštenom dionicom Adris Grupe čija je cijena pala 2,4 posto uz 3,5 milijuna kuna prometa, a slijedile su je dionice Podravske Banke i Podravke s 2,1 odnosno 1,7 milijuna kuna prometa. Među milijunašima našle su se i dionice Adris Grupe i Hrvatskog Telekoma.

Dionice domaćih brodara su doživjele najveći pad pa su tako Jadroplov i Atlantska plovidba pali za 5,1 posto, dok je dionica Tankerska Next Generation izgubila 4,8 posto cijene. Među rijetkim dobitnicima nalaze se već spomenuta Podravska Banka sa skokom od 5 posto, te dionica Saponije s rastom od 0,7 posto.

Dobitnik dana: Podravska Banka +5,00% 210,00

Gubitnik dana: Jadroplov -5,13% 55,00

CROBEX -0,98% 1.985,29

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!