PRVA META - CRNA GORA

Najveći arapski operater želi na Balkan

King Abdullah bin Abdul Aziz.jpg 600

King Abdullah bin Abdul Aziz.jpg 600

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Saudi Telecom, najveći operater na Bliskom istoku s godišnjim prihodom od 13,8 milijardi dolara, preko jedne od svojih tvrtki kćeri inicirao je tender za četvrtog mobilnog operatera u Crnoj Gori i otkupio natječajnu dokumentaciju. Za Saudijce to nije ulaznica samo na crnogorsko tržište već za cijeli Balkan, piše Poslovni dnevnik

Arapska kompanija, uz to, kroz svoje je tvrtke kćeri većinski vlasnik najvećeg turskog operatera Turk Telekoma koji u svojem izvješću za 2010. također naglašava želju da postane regionalni igrač.

Branko Kovijanić, član savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore kaže da će javni natječaj za 2G i 3G licencije, u kojem se od novog operatera traži naknada od 1,3 milijuna eura, biti zaključen 15. prosinca.

'Zasad znamo da je tvrtka Mobile Intelligence Solutions, članica Saudi Telecom grupe, preuzela dokumentaciju s natječaja. Da li je to učinio još netko ne znam, ali se govorilo da interesa ima više', kaže Kovijanić.

Prema informacijama iz branše novi globalni telekom igrač dobro je tempirao trenutak ulaska u regiju, jer sve države traže nove ulagače i to posebno u telekomunikacije, piše Poslovni dnevnik

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi