SUSRET U BANSKIM DVORIMA

Mladi, evo prilike: Pitajte premijera sve o mogućnostima zapošljavanja

11.03.2015 u 13:41

Bionic
Reading

Zapošljavanje mladih i njihov ostanak u Hrvatskoj je jedan od ključnih ciljeva Vlade jer mladi su temelj razvoja ljudskih potencijala – najvažnijeg resursa svake države. Tijekom tri godine je stopa nezaposlenosti mladih pala za 20 posto, a u 2015. je u ovu svrhu osigurano milijardu i 100 milijuna kuna. Vlada je na svojim stranicama objavila kako će se premijer Zoran Milanović susresti s troje mladih u Banskim dvorima te im odgovarati na pitanja o mogućnostima zapošljavanja u sklopu programa Garancija za mlade. Kako se prijaviti, možete pročitati u članku ispod

Mlade osobe od 18 do 30 godina koje žele intervjuirati premijera trebaju:

Na e-mail adresu pitajpremijera@vlada.hr poslati pitanja na koja žele dobiti premijerov odgovor, najkasnije do 11. ožujka u 18 sati.
U e-mailu je potrebno navesti ime i prezime, godine, kontakt broj i adresu, te trenutni status zaposlenja (student/ica, nezaposlen/a, korisnik/ca mjera u sklopu Garancije za mlade, na primjer stručno osposobljavanje i slično).

Troje mladih čija će pitanja najbolje obuhvatiti potrebe i interese mladih u Hrvatskoj, imat će priliku uživo razgovarati s premijerom u Banskim dvorima, te se detaljnije informirati o mogućnostima zapošljavanja u Hrvatskoj i njihovoj aktivaciji na tržištu rada.

'Garancija za mlade' je strukturna reforma koja mladima do 30 godina omogućuje brzu aktivaciju na tržištu rada kroz dobivanje ponude za posao, naukovanje, vježbeništvo, odnosno pripravništvo ili nastavak obrazovanja.

Ovaj novi pristup Europske unije u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba, nastoji sve osobe mlađe od 25 godina (u Republici Hrvatskoj mlađe od 30 godina!) što brže aktivirati na tržištu rada. Kroz niz mjera se osigurava veća motiviranost mlade osobe za traženjem posla i zapošljavanjem, kao i brza nadogradnja znanja i vještina koje je osoba stekla tijekom obrazovanja.