miss Excela

Mlada američka influencerica zarađuje nevjerojatan novac, evo kako

19.12.2021 u 19:11

Bionic
Reading

Influencerica Kat Norton koja sebe zove i miss Excela, zarađuje ogroman novac na TikToku. Norton itekako može poslužiti kao inspiracija za brzi poslovni iskorak, jer je na TikToku počela raditi tek u lipnju prošle godine, a samo tri tjedna nakon pridruživanja imala je već 100.000 pratitelja, prenose strani mediji

Popularna TikTok influencerica u prošlosti je radila za međunarodnu konzultantsku tvrtku koja joj je omogućila da putuje i ugošćuje svoje programe obuke sve dok nije uslijedila pandemija i zatvaranje države. Tijekom pandemije, kada je bila zatvorena u roditeljskoj kući, počela je snimati razne kratke videe na TikToku, pokazujući kako koristiti Microsoftovu Excel aplikaciju.

Za mnoge je dosadni sadržaj Excela stresan i ne znaju kako se u njemu snaći, dok ga Norton predstavlja na dinamičan, duhovit i zanimljiv način. U nekim od svojih videa prikazuje pravi sadržaj koji se događa u uredu.

Vrlo brzo se proslavila svojim spotovima, budući da je njezin četvrti već imao čak 100.000 pregleda. Između ostalog, uočio ju je direktor računalne tvrtke kojem se svidio njezin stil podučavanja. Budući da su se nastava tijekom pandemije odvijala u virtualnom obliku, ponudio je izradu videozapisa o vježbama za učenike i nastavnike. Osim video tečajeva, počela se baviti i izradom webinara.

S obzirom na njezin kratak mandat, broj njezinih sljedbenika naglo je rastao. Dakle, platforma TikTok za nju nije samo zabava, kao i mnogim korisnicima, već i unosan posao. Ima više od 660.000 pratitelja na TikToku i pola milijuna na Instagramu. Brojke su iz dana u dan sve veće, kao i njezina popularnost.

Influencerica je prepoznala veliku priliku, a koristi društvene kanale za promociju svojih video tečajeva. Cijene se kreću od 264 eura za jedan tečaj do 887 eura za cijeli paket Microsoft Office Suite, navodi Daily Mail.

Njezin prvi online tečaj Excela donio joj je u dva mjeseca više novca od prihoda na poslu. Ostvaruje šesteroznamenkasti prihod mjesečno, a odnedavno takve brojke generira na dnevnoj bazi.

Unatoč tome što je popularna influencerica napravila veliki iskorak, ne postoji jedinstveni recept kako i što učiniti da postanete uspješni i zaradite nešto ili puno novca. Uz malo domišljatosti i kreativnosti, a vjerojatno i komadić sreće, očito je da se dosadni uredski program može pretvoriti u zanimljiv i isplativ posao.