Dalić, ljajić, šarović...

Ministri na Bledu: Kriza u Agrokoru prisilila nas je da surađujemo

17.04.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Na Bledu se danas održava ministarski sastanak vezan uz krizu u Agrokoru. Tema sastanka je trenutna situacija i daljnji koraci u rješavanju stanja u koncernu

Na sastanku sudjeluju potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravko Počivalšek, ministar za vanjsku trgovinu i gospodarske odnose Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić te Biljana Jakić, crnogorska ministrica trgovine.

Poslije završetka sastanka ministri su se obratili medijima. Šarović je istaknuo kako je u BiH likvidiran Velpro, no i da je stabilno stanje u Agrokorovim tvrtkama.

'Radi se na rebrandingu i povratku Mercatora na naše tržište. Iščekujemo novi Agrokor i podržavamo hrvatsku Vladu u svim naporima', rekao je Šarović.

Dalić je rekla da su susjedi upoznati s rezultatima izvanredne uprave u Agrokoru i kako je napravljen velik iskorak u donošenju konačne nagodbe. Rekla je i da ne treba špekulirati o tome tko će biti budući vlasnici Agrokora, ali kako i to neće biti banke koje nemaju dugoročne interese držati udjele u kompanijama iz sustava.

  • +30
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Pred izvanrednom upravom je još puno posla. Ono što u ovome trenutku očekujemo je intenzivan rad uprave na pisanju pravnog teksta nagodbe i rješavanju svih preostalih detalja kako bi do 10. srpnja mogli izglasati tekst. Želimo da se cijeli sustav Agrokora vrati u normalno poslovanje kako bi se kompanije mogle razvijati', rekla je Dalić.

Srbijanski ministar istaknuo je da vjeruje u rješavanje problema koji je postao i regionalni iako je nastao u Hrvatskoj. 'Sudbinski smo zainteresirani za to da se kriza razriješi, a izgleda da nas samo ovakve krize mogu natjerati da surađujemo', rekao je Ljajić.