MEĐUNARODNI TIM

Marco Lotteri novi član Uprave Zagrebačke banke upravljanje i kontrolu rizika

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 17.07.2018 16:23
  • Objavljeno 16.07.2018 u 12:13
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zagrebačka banka

Marco Lotteri novi je član Uprave Zagrebačke banke zadužen za poslovno područje Upravljanje i kontrola rizika. Na toj je poziciji zamijenio dosadašnjeg člana Uprave Alberta Angersbacha koji je imenovan direktorom Rizika u Yapi Kredi banci koja je dio Grupe UniCredit, izvijestili su iz Zagrebačke banke

Novi član Uprave imenovan je na temelju odluke Nadzornog odbora Zagrebačke banke i uz prethodnu suglasnost Hrvatske narodne banke, a mandat mu traje do isteka tekućeg mandata ostalih članova Uprave, 6. veljače 2019.

Lotteri se pridružuje aktualnoj Upravi Zagrebačke banke na čelu s predsjednikom Uprave Miljenkom Živaljićem, zamjenikom predsjednika Uprave i generalnim direktorom Claudiom Cesariom te ostalim članovima Uprave: Dijani Hrastović, Marku Remenaru, Lorenzu Ramajoli i Stefanu Gisonu.

Marco Lotteri se Grupi UniCredit pridružuje 2003. godine kao kreditni revizor. Tijekom 2004. i 2005. u Zagrebačkoj banci radi kao direktor Kredita nakon čega odlazi u UniCredit Romania na funkciju direktora Upravljanja kreditnim rizicima.

Karijeru nastavlja u Grupi UniCredit u Italiji na čelu Korporativnog bankarstva i kreditnih rizika u Privatnom bankarstvu, Upravljanju imovinom te Upravljanju specijalnim projektima. U studenome 2012. Lotteri preuzima poziciju direktora Kreditnih rizika u UniCredit Factoring Italy.

Lotteri je diplomirao ekonomiju na Katoličkom sveučilištu Sacro Cuore u Milanu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!