od 1. SRPNJA

Zaba snizila kamate na stambene i nenamjenske kredite

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 10.07.2018 12:28
  • Objavljeno 10.07.2018 u 12:28
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon smanjenja kamatnih stopa na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom, čije cijene prate kretanja Nacionalne referentne stope, Zagrebačka banka je početkom srpnja snizila fiksne i promjenjive kamate stope za novougovorene kredite

Na novougovorene stambene kredite, kamatna stopa smanjit će se za 20 do 50 postotnih poena kod kredita s fiksnom kamatnom stopom, ovisno o valutnoj klauzuli i roku otplate.

Kod kredita s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope za kredit uz valutnu klauzulu u eurima fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina otplate iznosi 3,20 posto, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,51 posto (ukupno EKS 3,70%).

Za kredite u kunama fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina  je 3,80 posto, dok je promjenjiva kamatna stopa 4,06 posto (ukupno EKS 4,30%).

Još povoljnije kamatne stope Zaba nudi za one koji se odluče za Zelene kredite. Zeleni stambeni krediti namijenjeni su kupnji ili izgradnji niskoenergetskih stambenih nekretnina te povećanju energetske učinkovitosti postojećih. Riječ je o kreditima s kamatnom stopom od 3,05 posto za prvih 5 godina otplate kredita uz valutnu klauzulu u eurima, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,18 posto (ukupno EKS 3,81%) te 3,50 posto za HRK dok je promjenjiva kamatna stopa 3,90 posto (ukupno EKS 4,19%).

Za klijente koji se odluče za Zeleni kredit, Zaba poklanja besplatnu procjenu vrijednosti nekretnine. Također, klijenti koji ugovore takav stambeni kredit dobivaju i mogućnost ugovaranja gotovinskih kredita po najpovoljnijim kamatnim stopama, u roku 6 mjeseci od ugovaranja stambenog kredita.

Osim stambenih, Zaba je snizila i kamatne stope za gotovinske, nenamjenske kredite u kunama. Uz postojeću kamatnu stopu 5,80 posto za gotovinske kredite u eurima, nova fiksna kamatna stopa za kredite u kunama iznosi 6,10 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!