UZ HRVATSKU

Malin Holmberg postaje šefica Tele 2 za Litvu, Estoniju i Austriju

15.07.2015 u 10:48

Bionic
Reading

Predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska Malin Holmberg imenovana je vršiteljicom dužnosti regionalne direktorice i članom rukovodećeg tima švedskog Tele2 AB, matične kompanije hrvatskog Tele2, na čijem čelu i dalje ostaje, izvijestili su u srijedu iz Tele2 Hrvatska.

Osim Hrvatske, Holmberg će kao regionalna direktorica pokrivati i Litvu, Estoniju, Latviju i Austriju, navodi se u priopćenju, koje je u srijedu objavljeno i na štokholmskoj burzi na kojoj kotiraju dionice Tele2 AB.

Poziciju članice rukovodećeg tima Tele2 AB Holmberg preuzima s 1. kolovoza, nakon čega će, kako kažu iz Tele2, izravno odgovarati predsjedniku i glavnom izvršnom direktoru Tele2 AB Matsu Granrydu.

Holmberg je na čelu Tele2 Hrvatska od lipnja 2012.

Tele2 jedna je od vodećih telekomunikacijskih tvrtki u Europi, u devet zemalja u kojima posluje ima 14 milijuna korisnika kojima nudi proizvode i usluge u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, pristup Internetu, kabelsku televiziju, usluge podatkovnih mreža te zabavne sadržaje.

Kompaniju je 1993. osnovao Jan Stenbeck.

U Hrvatskoj je Tele2, kao treći operator mobilnih komunikacija, prisutan od 2005., a ove je godine kompanija najavila da će u idućih nekoliko godina u Hrvatskoj investirati nekoliko stotina milijuna kuna u mrežnu infrastrukturu i nove tehnologije.

U desetu godinu poslovanja na hrvatskom tržištu, kompanija je ušla i s prvom neto dobiti ostvarenom u poslovanju 2014. te s rastom broja korisnika.

Prošlu godinu su završili s njih ukupno na njih nešto malo više od 823,4 tisuće, a cilj im doseći milijun korisnika.