odgovor na vladine mjere

Zbog ograničenih cijena trgovci miču top brendove s polica?

25.09.2023 u 20:48

Bionic
Reading

Pozivajući se na predstavnike trgovačkih lanaca, Dnevnik Nove TV javlja kako bi u trgovačkim lancima uskoro moglo doći do nestašice premium brendova određenih proizvoda čije cijene je Vlada ograničila

Dobar dio ograničenih proizvoda na policama uglavnom bi mogao biti slabije kvalitete ili robnih marki, izvještava Dnevnik.hr.

'Bez obzira A, B ili C proizvođača, proizvod se mora prodavati po cijeni koja je propisana. Tu će, po meni, dosta stradati brendovi', smatra Mirko Budimir iz udruženja trgovaca pri HUP-u.

Najprije bi se to moglo vidjeti na tjestenini i higijeni, doznaje se. Špageti od 1 euro i 9 centi top brenda prije su se prodavali i po dvostruko višoj cijeni, dok je zamrznuta cijena najpoznatijeg stranog brenda troslojnog WC papira sada 2,99, a prije je bila i 125 posto viša. Isto vrijedi i za paste za zube te šampone.

  • +10
Trgovci dolaze na sastanak u Ministarstvo gospodarstva Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Budimir iz udruženja trgovaca kaže kako je poskupljenje goriva nova prijetnja. 'Sad imamo najave da nam energenti idu gore, gorivo koje nije subvencionirano, ako nam proizvođač digne cijenu, mi to moramo prevaliti na policu', rekao je.

Ipak, jedan podatak trgovcima i te kako ide u prilog. Od prošlog tjedna, kad je Vlada ograničila cijene 30 proizvoda, izdano je 2,7 milijuna računa više nego tjedan ranije, a potrošeno je oko 8 milijuna eura više.