DUG VRAĆEN MIMO SUDA

Lola Ribar odustao od stečaja Keruma

12.12.2012 u 21:00

Bionic
Reading

Na splitskom Trgovačkom sudu otkazano je za sutra najavljeno ročište o mogućem otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom Kerum d.o.o. jer je vjerovnik - Lola Ribar d. d. odustao od prijedloga da se on otvori budući da je dug podmiren izvansudskom nagodbom

Dioničko društvo Lola Ribar, tvrtka koja proizvodi higijenske potrepštine i sanitetski materijal je prije četiri mjeseca zatražio stečaj Kerumove tvrtke zbog duga od 208.000 kuna, no vjerovnik je obavijestio sud da povlači podnesni prijedlog. Zato je otkazano za sutra najavljeno ročište na kojem se sud trebao očitovati o prijedlogu Lole Ribara, doznaje se danas na splitskome Trgovačkom sudu.

'Vjerovnik - tvrtka Lola Ribar d.d. podneskom od prije nekoliko dana izvijestio je Trgovački sud u Splitu da povlači podneseni prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad dužnikom - tvrtkom Kerum d.o.o., zbog čega je sud odlučio prekinuti postupak vezan uz taj prijedlog te otkazati ročište o očitovanju o tom prijedlogu koje je bilo najavljeno za sutra, izjavio je danas za Hinu predsjednik splitskoga Trgovačkog suda Ivan Basić.

Po pisanju nekih medija Lola Ribar podmirio je dug od tvrtke 'Kerum' izvansudskom nagodbom, no na splitskome Trgovačkom sudu još su četiri pojedinačna prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nad Kerumom. Podneske su dostavile tvrtke Ezimit d.o.o. iz Zagreba, Ezimit Grup iz Štipa (Makedonija), Perfabio d.o.o. iz Donje Stubice i Prodis d.o.o. Zagreba.