DOBRA VIJEST ZA POTROŠAČE

Počelo je: Lidl poslušao Marića i prvi spušta cijene mesa, ribe, jaja, voća, povrća i pelena

29.11.2018 u 10:56

Bionic
Reading

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena, i to mjesec dana prije stupanja na snagu porezne reforme, priopćili su iz ovog trgovačkog lanca

U sklopu izmjena Zakona o porezu na dodanu vrijednost, od 1. siječnja 2019. PDV na ove kategorije proizvoda past će s dosadašnjih 25 posto na 13 posto.

Kao što su već najavili tportalu, Lidl će sniziti cijene proizvoda koji podliježu nižim poreznim stopama.

'Počevši već od 1. prosinca ove godine, snizit ćemo cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji, čime će kupnja u Lidlovih 96 trgovina diljem Hrvatske biti još ugodnija i povoljnija', najavljuju iz Lidla.

Tako će mjesec dana prije same reforme cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena u Lidlu biti osjetno niže. Iz Lidla pozivaju sve kupce da se od subote i sami uvjere u nove, niže cijene u svim njihovim trgovinama. Svi proizvodi kojima je snižena cijena na policama će biti označeni posebnom oznakom 'Lidl cijena'.

U Lidlu ističu da su u proteklih 12 godina, otkako posluju u Hrvatskoj, domaćoj javnosti postali poznati po najboljem omjeru cijene i kvalitete svojih proizvoda, po tome da predvode trendove i po tome da se brinu jednako o svojim zaposlenicima, kao i o svojim kupcima.

  • +4
Lidl Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Podsjetimo, poreznom reformom uvedene su snižene stope PDV-a od 13 posto na svježe meso, ribu, voće, povrće i dječje pelene te žive životinje, meso i jaja.

Predstavljajući izmjene u sustavu PDV-a, ministar Marić upozorio je trgovce da snižene stope PDV-a ne koriste za povećanje marži.

  • +26
Ministar financija Zdravko Marić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Trgovci neće moći ignorirati ovako značajnu promjenu jer tu ne govorimo o korekciji za jedan ili dva posto, već o prepolovljenju', rekao je Marić.

U trgovačkim lancima koji prihvate ministrovu 'sugestiju' navedeni artikli trebali bi pojeftiniti nešto manje od 10 posto.