23. veljače

Liderova konferencija o budućnosti obiteljskih tvrtki

08.02.2018 u 16:30

Bionic
Reading

Vodič za drugu generaciju: Ključne vještine za upravljanje obiteljskim tvrtkama u idućih 10 godina

U većini obiteljskih tvrtki u Hrvatskoj upravo se odvija proces tranzicije upravljanja s generacije osnivača na generaciju njihovih nasljednika. Kako je većina danas uspješnih obiteljskih tvrtki u Hrvatskoj utemeljena  devedesetih godina 20. stoljeća, u tržišnim okolnostima koje su bile bitno različite od današnjih, generacija koja preuzima njihovo upravljanje suočena je sa posve drugačijim izazovima u poslovanju od onih kakve su imali njihovi roditelji.

Prema rezultatima istraživanja Europskog barometra obiteljskih poduzeća,  gotovo svaka četvrta obiteljska tvrtka u Hrvatskoj tijekom ove godine ima namjeru provesti tranziciju upravljanja na sljedeću generaciju. Stoga su nasljednici obiteljskog biznisa u fokusu su 9. Liderove konferencije Budućnost obiteljskih tvrtki, koja će biti održana 23. veljače 2018. godine u Kraš Auditoriumu.  

U želji da osnivačima i njihovim nasljednicima olakšamo primopredaju upravljanja u obiteljskim tvrtkama, ovogodišnja će se konferencija prvenstveno baviti onim temama za koje smo kroz aktivnosti Liderova Kluba obiteljskih tvrtki utvrdili kako su univerzalno zanimljive u procesu tranzicije upravljanja: Je li za nasljednike obiteljskih tvrtki bolje od početka sudjelovati u radu obiteljske tvrtke ili prvo stjecati poslovna iskustva negdje drugdje; Kako angažirati konzultanta koji će pomoći u tranziciji upravljanja obiteljskom tvrtkom; Kako iskoristiti priliku i kupiti još jednu obiteljsku tvrtku; Kako doći do kapitala uz pomoć strateškog partnera a ne ostati bez većinskog vlasništva u svojoj tvrtki… 

'Želim partnera ali i većinsko vlasništvo', tema je panela na kojemu će odgovore na to kako  to postići sudionicima konferencije ponuditi  Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Slovačku i Mađarsku, Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica direkcije za mikro, mala i srednja poduzeća u HBOR-u, Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze i Tihomir Stričević, prokurist u tvrtki Excel Computers. Moderatorica panela je Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a.

Za sudionike Konferencije ove smo godine pripremili čak pet praktičnih radionica koje će voditi ugledni stručnjaci za pojedina područja. O tome kako (ne) razgovarati s bankarima polaznike istoimene radionice poučit će Damir Brkić iz društva Brkić&partneri d.o.o., Gordana Kastrapeli i Mario Grilc (Krug Izvrsnosti) održat će radionicu na temu komunikacije s kupcima za povećanje prodaje, a Damir Podhorski (Escape d.o.o.) otkrit će tajne digitalnog marketinga i brendiranja putem weba. Kako kupiti ili prodati tvrtku tema je radionice koju će održati vlasnica Zaokreta, Kristina Ercegović, a kako odabrati i zadržati kvalitetne zaposlenike poučit će Barbara Ružić (Artis Rei d.o.o.).

Više o konferenciji na: http://lider.events/obiteljske/