ZAVRŠNI PREGOVORI

Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

19.01.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva

Lepa Brena bi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja siječnja trebala doći na finalni dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad s obzirom na to da je ovaj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa, doznaje Klix.ba.

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović potvrdio je da je usvojen plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze s tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti.

Kako Klix.ba saznaje, skijaška staza trebala bi ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađeni hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt planiran je u sklopu Parka prirode Trebević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za Klix.ba da će podržati takav projekt ako dođe do realizacije te da bi to bilo značajno za razvoj turizma na tom području.

Treba podsjetiti da se o ideji izgradnje ski-staze na Trebeviću govorilo prije tri godine, kada je projekt odobrilo i Gradsko vijeće Sarajeva, dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staza trebala je pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nije došlo.

U projektnoj dokumentaciji stajalo je da bi Sarajevo bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je izgradnja ski-staze i ski-lifta (dvosjeda) te osiguravanje sustava za umjetni snijeg. S tim u vezi u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sustavom te prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze.