stečajni postupak

Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura

25.09.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu zaprimio je procjembeni elaborat vrijednosti zemljišta Keruma d.o.o. u stečaju prema kojem je vrijednost 369 četvornih metara parcele u Okrugu na Čiovu procijenjena na 29.302 eura, odnosno 79,41 eura po kvadratu

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", ističe se u dopisu sudskog vještaka te dodaje da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

Procjena vrijednosti uslijedila je nakon nedavnog dopisa stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popisom još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je ''na bubnju'' za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada - robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

U izvješću se navodi i još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura, te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru tada još nije bila završena procjena vrijednosti.

  • +3
Kerumove kese Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

U sklopu unovčavanja Kerumovih nekretnina nedavno su obavljeni i oglasi za prodaju spremišta u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada. U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda. U slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu ''tko da više'', a prodaja se obavlja po načelu ''viđeno-kupljeno'', što isključuje sve naknadne prigovore kupca.