OTVORENJE TVORNICE

Kosor dala potporu Luki Rajiću

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 05.05.2011 15:38
  • Objavljeno 05.05.2011 u 13:20
jadranka kosor, luka rajić

jadranka kosor, luka rajić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Vlada daje potporu privatnim ulaganjima, uz vođenje velikih državnih investicijskih projekata, istaknula je predsjednica Vlade Jadranka Kosor prigodom svečanog otvorenja tvornice generičkih lijekova PharmaS u Popovači koja je već plasirala dva lijeka na tržište, a u naredna dva do tri mjeseca očekuje se još sedam lijekova

Okupljenima su se uz premijerku obratili Luka Rajić, vlasnik PharmaSa, te Zdravka Knežević, predsjednica Uprave PharmaS-a, naglasivši da je ulaganje od 300 milijuna kuna jedna od najvećih investicija u proizvodnju posljednjih godina u Hrvatskoj.

'Iznimno sam sretan što smo uspjeli ostvariti naše planove i u manje od godinu i pol dana izgraditi tvornicu opremljenu modernom tehnologijom u skladu s europskim standardima farmaceutske industrije. Otvorenje tvornice je ujedno i ispunjenje našeg obećanja, a daljnjim aktivnostima želimo na tržištu Hrvatske i regije osigurati visokokvalitetne lijekove te na taj način pridonijeti unapređenju zdravlja svakog pojedinca. Želim naglasiti da ovaj projekt ne bi bio ostvaren bez predanog rada našeg stručnog iskusnog menadžment tima i djelatnika koji su ujedno i najveća snaga naše tvrtke te im na ovaj način na tome želim zahvaliti', rekao je Rajić.

U tvornici se na površini od 6.400 kvadratnih metara nalazi najsuvremeniji laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, pogon za proizvodnju, skladište i uredski prostori, a zaposleno je 65 visoko kvalificiranih stručnjaka. Svojim kapacitetima tvornica će doprinijeti ciljevima PharmaSa koji želi unaprijediti zdravstvene standarde kroz pouzdanu kvalitetu i cijenom povoljne i dostupne generičke lijekove. U prvoj fazi portfolio proizvoda tvrtke PharmaS sačinjavat će lijekovi za koje je uočena najveća potreba na domaćem tržištu, a trenutno je registrirano 10 lijekova, od čega se četiri nalaze na listi HZZO-a, a prva dva već su dostupna u ljekarnama.

'Radimo intenzivno na nizu aktivnosti: zadovoljna sam što mogu konstatirati da smo upravo plasirali prva dva lijeka na tržište, a u naredna dva do tri mjeseca pripremamo se za izlazak na tržište s dodatnih sedam PharmaSovih lijekova. Ovakvi nas koraci svakako približavaju našem cilju - postati prepoznata farmaceutska kompanija na temelju kvalitete svojih proizvoda i usluga, pouzdanosti u poslovanju, stručnosti te konkurentnosti proizvoda', naglasila je Knežević, predsjednica uprave PharmaSa.

Cilj PharmaSa je širenje u cijeloj regiji, u sklopu čega su krajem prošle godine preuzeti Ni Medic i In Med, farmaceutske tvrtke iz Srbije te započeta gradnja tvornice lijekova u Zrenjaninu. Trenutno PharmaS zapošljava oko 150 djelatnika na području Hrvatske, Srbije i BiH, a izuzev početka poslovanja u Hrvatskoj, tijekom ove godine planiran je i plasman PharmaSovih lijekova na tržište BiH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi