peruško potvrdio

Konzum od sutra kreće s dodatnim sniženjima: Oko 1200 artikala bit će sniženo do 40 posto

14.09.2023 u 18:33

Bionic
Reading

U dogovoru s trgovcima Vlada je ograničila cijene za 30 prehrambenih proizvoda. Na policama dućana bit će označene posebnom naljepnicom. Vladin novi paket pomoći komentirao je glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško te potvrdio nova sniženja s kojima Konzum kreće od sutra

Peruško je kazao kako je, unatoč tome što se u Fortneova grupi ne slažu s administrativnim reguliranjem cijena, novi paket pomoći Vlade dobrodošao jer je u pozadini želja da se na tržište vrati stabilnost koja je jednako važna i građanima i poduzetnicima.

Potvrdio je da od sutra Konzum kreće s dodatnim sniženjima.

'Nećemo stati na tih 30 grupa proizvoda, već dodatno od sutra krećemo sa sniženjima koja će rezultirati time da će se ukupna vrijednost liste od 365 artikala koju je objavilo ministarstvo u Konzumu vratiti na istu ukupnu vrijednost kolika je bila 31. prosinca prošle godine', rekao je Peruško.

Ukupna dodatna sniženja koja kreću od sutra u Konzumu obuhvatit će čak 1200 artikala, a bit će sniženi od 5 do 40 posto.

'Procjenjujemo da će na razini 2023. doprinos Konzuma samo kroz primjenu mjera ograničenja cijena biti oko 10 milijuna eura i u tome nema izračuna izravnog doprinosa naših prehrambenih tvrtki', dodao je.

Podsjetio je da su u ovom snižavanju cijena proizvođači, odnosno dobavljali izrazito važni te da je njihova suradnja neophodna.

'Već se godinu dana meso, ulje i mlijeko iz naših prehrambenih kompanija PIK Vrbovec, Zvijezda i Belje nalaze na listi proizvoda sa zamrznutim cijenama, a bit će i na novoj, proširenoj listi od 30 proizvoda koju je danas prezentirao premijer. Međutim, kao što smo rekli prilikom donošenja prvog paketa mjera, smatramo da u ublažavanju udara na krajnje potrošače, svatko treba sudjelovati i svatko mora platiti određenu cijenu', rekao je.

Predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski istaknuo je kako je vrijednost ovog ulaganja do kraja godine oko 3.5 milijuna eura.

'Akcijom su pokrivene sve kategorije hrane, a u tih više od 1000 proizvoda otprilike je pola artikala hrana, a pola neprehrana', rekao je Mitreski.

Cijela lista proizvoda na akciji bit će objavljena na Konzumovim web-stranicama.