veliki posao

Konačno poznato tko će graditi zadnju dionicu autoceste Zagreb-Sisak i koliko će to koštati

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 13.10.2021 16:03
  • Objavljeno 13.10.2021 u 16:03
Autocesta - ilustracija

Autocesta - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zdnju dionicu autoceste Zagreb-Sisak, Lekenik - čvor Sisak gradit će konzorcij kojeg čine Colas Hrvatska i Geotehnika koji su ponudili da će taj posao odraditi za 281,3 milijuna kuna.

Ukupno je na to javno nadmetanje procijenjene vrijednosti stiglo devet ponuda. U Hrvatskim autocestama kažu da je nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova 24 mjeseca te ističu da su osigurali u cijelosti sredstava za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja. U

HAC-u podsjećaju da je Vlada RH 4. veljače 2021. usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik –Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije, piše Večernji list.

'Uz sve napore i osigurana sredstva, postupak javnog nadmetanja značajno su usporile uložene žalbe', kažu u HAC-u.

Tako su do javnog otvaranja ponuda četiri puta bile su uložene žalbe na izmjene dokumentacije o nabavi, od kojih je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabve prvu manjim dijelom prihvatio dok su ostale tri žalbe odbačene. Nakon javnog otvaranja ponuda uložena je i peta žalba, na postupak javnog otvaranja, koju je DKOM također odbacio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!