HAK izvijestio

U Lici pada snijeg, autocesta A1 od Svetog Roka do Posedarje otvorena samo za osobna vozila

15.03.2021 u 07:30

Bionic
Reading

U Lici mjestimice pada snijeg, a zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su dionica A1 Sveti Rok-Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a u Lici mjestimice pada snijeg. Vozače se poziva da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelovima Zadarske županije.

Danas započinje druga faza radova na lijevom kolniku u zoni čvora Jakuševec te započinje prilagodba privremene regulacije prometa na način da će sav promet biti preusmjeren na desni kolnik (smjer Lipovac) i to, kao i do sada, po dvije sužene prometne trake za svaki smjer te se očekuju kraći zastoji i kolona vozila.

U prekidu su katamaranske linije Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Na graničnim prijalazima Slovenija - Hrvatska čekanja su teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske - Macelj (Gruškovje)  - jedan i pol sat; Bregana (Obrežje) -  jedan i po sat i Lupinjak (Dobovec)  - do 30 minuta.