Liderova konferencija o budućnosti obiteljskih tvrtki

Ključne vještine za upravljanje obiteljskim tvrtkama u idućih 10 godina

20.02.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Kako se pripremiti za prodaju firme? Tko su sve potencijalni kupci naše firme? Kako se određuje cijena? Kako izgleda proces primopredaje firme? Prodano, što dalje?

Odgovore na ova pitanja dat ćemo na radionici  Kako kupiti ili prodati tvrtku? koja će se održati u sklopu 9. Liderove konferencije Budućnost obiteljskih tvrtki, 23. veljače 2018. godine u Krašovom Auditoriumu.  Moderatorica radionice je Kristina Ercegović, poduzetnica, spisateljica, poslovna savjetnica i vlasnica tvrtke Zaokret.

U većini obiteljskih tvrtki u Hrvatskoj upravo se odvija proces tranzicije upravljanja s generacije osnivača na generaciju njihovih nasljednika. Kako je većina danas uspješnih obiteljskih tvrtki u Hrvatskoj utemeljena  devedesetih godina 20. stoljeća, u tržišnim okolnostima koje su bile bitno različite od današnjih, generacija koja preuzima njihovo upravljanje suočena je sa posve drugačijim izazovima u poslovanju od onih kakve su imali njihovi roditelji.

Prema rezultatima istraživanja Europskog barometra obiteljskih poduzeća,  gotovo svaka četvrta obiteljska tvrtka u Hrvatskoj tijekom ove godine ima namjeru provesti tranziciju upravljanja na sljedeću generaciju. Stoga su nasljednici obiteljskog biznisa u fokusu 9. Liderove konferencije.

U želji da osnivačima i njihovim nasljednicima olakšamo primopredaju upravljanja u obiteljskim tvrtkama, ovogodišnja će se konferencija prvenstveno baviti onim temama za koje smo kroz aktivnosti Liderova Kluba obiteljskih tvrtki utvrdili kako su univerzalno zanimljive u procesu tranzicije upravljanja: Je li za nasljednike obiteljskih tvrtki bolje od početka sudjelovati u radu obiteljske tvrtke ili prvo stjecati poslovna iskustva negdje drugdje; Kako angažirati konzultanta koji će pomoći u tranziciji upravljanja obiteljskom tvrtkom; Kako iskoristiti priliku i kupiti još jednu obiteljsku tvrtku; Kako doći do kapitala uz pomoć strateškog partnera a ne ostati bez većinskog vlasništva u svojoj tvrtki.

Više o konferenciji pogledajte na lider.events/obiteljske