OSIPANJE CARSTVA

Kerum prodaje trgovine partnerima iz NTL-a

18.08.2010 u 10:01

Bionic
Reading

Još u lipnju najavljeno je da su pri kraju pregovori unutar Narodnog trgovačkog lanca (NTL) o tome da Kerum prepusti - pod nepoznatim uvjetima - dvadesetak svojih trgovina partnerima iz Studenca, Tommyja i Gavrilovića. Danas je jasno da je NTL drugi trgovački lanac s čak 12.000 zaposlenih i prihodom višim od 9,5 milijardi kuna, ali još nema jasnih informacija o spominjanom kapitalnom, ujedno i vlasničkom povezivanju

Da se nešto možda miče s mrtve točke, govori podatak da će vrlo velik supermarket u Trnskom u sklopu NTL-a promijeniti vlasnika. Naime, umjesto Keruma, tamo će za dva-tri dana početi poslovati Diona Inova Đure Gavrilovića. Ta informacija poprilično je iznenadila stanovništvo tog novozagrebačkog naselja, čak i zbunila, jer je bilo očito da, unatoč protivljenju lokalnih BBB-ovaca, Kerum u Trnskom jako dobro posluje.

U Kerumu u Trnskom upravo je inventura i treba se obaviti primopredaja. Zanimljivo je da je Kerum izišao i iz vrlo atraktivnog, velikog i prestižnog prostora u dubrovačkom Lapadu. U njega je već ušao drugi član NTL-a, Tommy. Kerumova sestra Nevenka Bečić ipak nervozno demantira Kerumovo povlačenje iz većeg broja trgovina.

Josip Milavić, vlasnik trgovačke kuće Studenac iz Omiša i predsjednik Nadzornog odbora NTL-a, kazao je jučer da još nema konkretnog dogovora između Keruma i ostalih članica NTL-a o eventualnoj kupnji Kerumovih trgovina. Navodno su po dvadesetak Kerumovih trgovina trebali kupiti Studenac, Tommy i Gavrilović, odnosno Diona. Milavić tvrdi da mu nije poznato to da se u Kerumovu trgovinu u Trnskom za koji dan useljava Diona. Ako to i jest točno, u pitanju, tvrdi, nije nikakav dogovor o tome da Diona kupi Kerumovu trgovinu, nego reorganizacija radi racionalizacije poslovanja, odnosno kapitalnog udruživanja članica NTL-a.

'Članice NTL-a mogu mijenjati svoje udjele između sebe kako žele', naglasio je Milavić. Kerum se još nedavno u Splitu, na otvaranju Agrokorova Superkonzuma Sirobija, hvalio da je i dalje suvlasnik NTL-a koji je nakon Konzuma drugi trgovački lanac na tržištu s više od osam milijardi kuna prihoda.

'Moguće je da NTL, u kojem sam dioničar, preuzme moju trgovinu, ali još nisam donio konačnu odluku što ću i kako ću', kazao je tom prilikom.