NOVA ERA NOVCA

Južna Koreja pokreće pilot projekt digitalne valute

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 24.05.2021 10:58
  • Objavljeno 24.05.2021 u 10:58
Kriptovalute

Kriptovalute

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Južna Koreja odabrat će dobavljača tehnologije za izradu pilot platforme za razvoj digitalne valute, približavajući se stvaranju svoje kriptovalute koju će podupirati središnja banka, objavila je u ponedjeljak ta banka

Korejska središnja banka na natječaju traži partnera koji će istražiti mogućnost pokretanja digitalne valute u testnom okruženju.

Platforma će sadržavati simulacije poslovnih banaka i prodajnih mjesta, a pokusi će uključivati ​​plaćanje putem mobilnih telefona, prijenos sredstava i polaganje depozita, objavio je Bank of Korea (BOK).

Pilot program trajat će od kolovoza do prosinca ove godine.

Aktivnosti BOK-a dolaze u vrijeme širenja bitcoina i drugih kriptovaluta, koje mijenjaju način funkcioniranja financijskog sektora.

Središnje banke od Kine do Britanije i Švedske gledaju na razvoj digitalnih valuta kao na način modernizacije svojih financijskih sustava, prihvaćaju kriptovalute radi ubrzanja domaćih i međunarodnih transakcija.

Središnje banke zemalja s petinom svjetske populacije vjerojatno će izdavati vlastite digitalne valute u sljedeće tri godine, pokazalo je istraživanje Banke za međunarodne nagodbe.

"Udio gotovinskih transakcija znatno se smanjuje. Potezi koje sada pokrećemo priprema su za promjene", rekao je dužnosnik BOK-a na konferenciji za novinare.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!