PROPAO POSAO STOLJEĆA

Jure Radić odustao od Zagrepčanke

02.12.2009 u 16:04

Bionic
Reading

IGH je na Zagrebačkoj burzi objavio da je odustao od kupnje zemljišta Zagrepčanke. Kao razlog povlačenja su naveli 'neotklanjanje pravnih nedostataka na nekretninama koje su predmet kupoprodaje'

Ono što je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nazvao poslom stoljeća, tako se pretvorio u veliki fijasko.

Argument IGH da je odustao zbog 'pravnih nedostataka' najvjerojatnije je samo pokušaj da se iz svega izvuče uzdignute glave, jer je pravi problem od početka projekta uvijek bi isti, a to je – novac

Cijena zemljišta Zagrepčanke je 46,5 milijuna eura, a pri sklapanju ugovora prošle godine plaćeno je 10 posto tog iznosa. Do kraja ove godine IGH je trebao isplatiti cjelokupnu svotu, uz kamate od pet milijuna eura.

Prema svemu sudeći, IGH, na čijem je čelu Jure Radić, nije uspio pronaći financijsku instituciju koja bi ušla u projekt i zbog toga je odlučeno da se ugovor raskine, bez obzira na to što će izgubiti već uplaćenih pet milijuna eura te još dva i pol milijuna eura kamata.

'Možemo potvrditi da je navedeni ugovor raskinuo IGH. Naša pravna služba u ovom trenutku proučava ugovor i u narednih nekoliko dana ćemo se očitovati o cijelom slučaju', kazao je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.