SINDAKAT STRAHUJE OD STEČAJA

Ježićev Dioki prodaje Novi list

01.04.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Diokija d.d. donio je načelnu odluku o prodaji neoperativne imovine, u koju pripada i novinsko-nakladnička kuća Novi list d.d., potvrdili su danas iz Uprave Diokija.

"Time će se matično društvo Dioki fokusirati na svoju osnovnu djelatnost, a to je proizvodnja petrokemijskih proizvoda", navodi se u odgovoru iz Uprave uz napomenu da zasada nema poznatog kupca te da se ne provodi tzv. dubinska analiza Novog lista.

Povjerenik Sindikata novinara Hrvatske (SNH) u Novom listu Nenad Miculinić kazao je danas da je sindikat zatražio od Uprave da prodaja bude transparentna, odnosno da se svim sindikalnim povjerenicima omogući da razgovaraju sa svakim potencijalnim kupcem.

Naveo je da se predstavnici sva tri sindikata u Novom listu redovito sastaju i usuglašavaju jer, osim SNH, u Novom listu djeluju Sindikat grafičara i Nezavisni sindikat Novog lista, u kojem su uglavnom radnici iz ostalih služba.

Miculinić je još rekao da, prema podacima iz Uprave, obveza vlasnika da ne otpušta radnike istječe 12. svibnja, tri godine nakon što je Dioki kupio većinski udjel u Novom listu, te da bi do tada mogla biti završena nova sistematizacija, a zaposlenima izdana nova rješenja.

Dodao je da su u sindikatu zabrinuti za sudbinu Novog lista zbog mogućnosti da se u Diokiju, zbog velikih dugovanja, pokrene stečaj, a Novi list postane dio ukupne stečajne mase te tvrtke.

Na jučerašnje i današnje telefonske upite, iz ureda Uprave prenijeli su da će predsjednica Uprave Novog lista Nataše Mijačika za novinarska pitanja biti dostupna tek sljedećeg tjedna.