karijere

Jasna Širola nova članica Nadzornog odbora KentBank

11.08.2022 u 09:37

Bionic
Reading

Jasna Širola nova je članica Nadzornog odbora KentBanke. Nakon potvrde Savjeta HNB-a ona je na mjestu članice Nadzornog odbora zamijenila Danielu Roguljić Novak. Uz Jasnu Širolu kao novu članicu, u Nadzornom odboru i nadalje su Mehmet Gani Sönmez kao predsjednik, te članovi Zdenko Adrović, Nurgün Eyüboğl i Gürol Baloğlu.

Jasna Širola svoju bogatu karijeru u bankarstvu gradila je više od tri desetljeća, a najveći dio karijere vezan je uz Raiffeisen banku u Hrvatskoj. Tijekom 20 godina u Raiffeisen banci obnašala je razne rukovodeće dužnosti, a dvanaest godina bila je članica Uprave, te pet godina članica Nadzornog odbora Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva.

Nakon toga, 2016. godine prelazi u Addiko Bank Hrvatska na poziciju članice uprave zadužene za poslovanje sa stanovništvom, operacije i IT, a od 2018. godine kao članica Uprave bila je odgovorna za operacije i IT.

U mirovinu odlazi 2020. godine. Jasna Širola diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te je završila brojne međunarodne i stručne menadžment programe.