RAZGOVORI U DUBROVNIKU

INA prodaje dionice dubrovačkog hotela Belvedere?

Hotel Belvedere

Hotel Belvedere

Izvor: Cropix / Autor: Zoran Kusalo

Predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott i izvršni direktor Tomislav Thur razgovarali su su u Dubrovniku s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem o ulaganjima INA-e na dubrovačkom području te o zajedničkim inicijativama koje će pokrenuti prema Vladi, doznaje se danas iz Ureda za odnose s javnošću Grada Dubrovnika

Na sastanku održanom u petak popodne istaknuto je kako INA prati donošenje detaljnog plana uređenja hotela Belvedere, čije dionice posjeduje ta naftna kompanija.

Zoltan Aldott, predsjednik Uprave INA-e kazao je kako su u tvrtci upoznati što se događa oko Belvedera, kako se prati stanje s izradbom detaljnog plana uređenja te kako je INA spremna razgovarati s potencijalnim strateškim partnerima o prodaji njihova udjela s obzirom na činjenicu da INA-i hotelijerstvo i turizam nisu osnovne djelatnosti.

Belvedere je nekad prestižni dubrovački hotel, smješten na elitnom dubrovačkom dijelu Ploče, a jedan je od rijetkih preostalih hotela u Dubrovniku koji još nije obnovljen od rata 1991. godine.

Na sastanku je razmotrena i mogućnost formiranja radne skupine koju bi činili predstavnici vlade, INA-e i grada Dubrovnika, a s ciljem uspostave "duty free" režima na jednoj od pomorskih postaja INA-e u Dubrovniku, koja bi služila za opskrbu megajahti koje trenutno kupuju gorivo u susjednim zemljama gdje imaju mogućnost oslobađanja od nameta uračunatih u cijenu naftnih derivata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!