KERUM O PRODAJI TRGOVINA

'Ili 200 milijuna eura ili ništa'

Bionic
Reading

'Vrijednost trgovačkog lanca Kerum iznosi 200 milijuna eura, to je njegova cijena i ispod toga ne idemo', kazao je Željko Kerum za Slobodnu Dalmaciju o prodaji trgovačkog dijela tvrtke Kerum

'Ako ne postignemo definiranu cijenu od 200 milijuna eura, koja je tržišno korektna, već idućeg mjeseca okrećemo se u totalno drugom pravcu, pa bismo već u veljači krenuli u ekspanziju otvaranja novih trgovina', objasnio je Željko Kerum.

Nije, međutim, htio otkriti pojedinosti nove strategije razvoja njegova trgovačkog carstva. Prije će ipak prihvatiti opciju prodaje trgovačkog dijela tvrtke, kaže Kerum, s obzirom na to da se njegova sestra Nevenka Bečić i on okreću politici, ugostiteljstvu i konzultantskim uslugama.

'O nekim se detaljima o mojoj firmi', pojasnio je Kerum 'krajnje pretenciozno pisalo u posljednje vrijeme. Rijetko se, ili nikako, međutim, spominje kako svoje radnike u dan plaćam na vrijeme, da sve svoje porezne obveze podmirujem na vrijeme i da sam apsolutno fer u plaćanju bankama.

'Žao mi je i da se moji radnici spominju na način kako se u medijima spominju, a ja vam garantiram da oni znaju kakav sam ja i da su na mojoj strani. Oni su zaštićeni i ništa im se loše neće dogoditi, čak ni eventualnom prodajom', veli Željko Kerum.
Napominje i kako u tvrtkama Koteks, Adriatic i Diokom zapošljava gotovo 500 radnika koji ne rade, no redovito primaju plaću, a o tome nitko nikada nije rekao ni riječi', rekao je Kerum.