ŠIRENJE LTE MREŽE

HT podnio zahtjev za pojas 'digitalne dividende'

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 17.09.2012 14:34
  • Objavljeno 17.09.2012 u 12:21
T-HT Hrvatski telekom slika za korištenje službena

T-HT Hrvatski telekom slika za korištenje službena

Izvor: tportal.hr / Autor: Mladen Lončar

Hrvatski Telekom javio se na natječaj za dodjelu i kupnju radiofrekvencijskog spektra u bežičnoj mreži. HT se obvezuje platiti jednokratnu naknadu od 150 milijuna kuna i dodatne godišnje naknade za korištenje spomenutog frekvencijskog pojasa

'T-Hrvatski Telekom podnio je zahtjev Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) za dodjelu i kupnju radiofrekvencijskog spektra u bežičnoj mreži u pojasu 790MHz-860MHz, za jedan frekvencijski blok ukupne širine od 2 x 10 MHz, uz fiksnu jednokratnu naknadu za dodjelu dozvole u iznosu od 150 milijuna kuna i dodatne godišnje naknade za korištenje frekvencija oko razine ostalih postojećih frekvencija i dozvola za mobilnu mrežu', priopćili su iz Hrvatskog Telekoma.

Javni poziv za dodjelu dozvola na rok od 12 godina HAKOM je objavio 14. rujna, a postupak će biti zaključen 15. listopada

Frekvencijski pojas od 790 do 862 MHz je spektar oslobođen prelaskom s analognog na digitalno zemaljsko emitiranje televizijskih programa, poznat kao pojas 'digitalne dividende'.

HAKOM želi pojasom digitalne dividende osigurati širenje 4G Long Terms Evolution (LTE) mobilnih širokopojasnih mreža u cijeloj Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi