nove usluge

HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna

20.10.2021 u 14:15

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su u srijedu ugovore ukupne vrijednosti iznad 31 milijun kuna za nadogradnju i proširenje 4G mreže, što će omogućiti veće brzine prijenosa podataka i omogućavanje novu usluga

Kako je priopćeno iz obje kompanije, ugovoreno je proširenje LTE RAN mreže, proširenje transmisijske mreže te softverske nadogradnje i proširenju sustava za fiksne komutacije HT-a Mostar.

"Nastavak suradnje s našim strateškim partnerom iz Bosne i Hercegovine novi je korak u razvoju mreže HT-a Mostar temeljene na Ericssonovim rješenjima, koje će implementirati naši stručnjaci u uskoj suradnji sa stručnjacima našeg kupca, što korisnicima ovog operatora jamči najbolje moguće korisničko iskustvo na putu prema 5G", istaknula je Kovačević prilikom potpisivanja ugovora.

Ti ugovori dodatno osnažuju suradnju između kompanija i stvaraju infrastrukturne preduvjete za implementaciju najsuvremenijih tehnologija, čime će se pružiti još kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima HT-a Mostar, dodaje se u priopćenju.

"Zahvaljujući novoj ugovorenoj opremi, a poštujući najviše sigurnosne standarde, HT Mostar će povećati pokrivenost i kapacitete 4G/4G+ mreže, što konkretno za naše korisnike znači - bolje korisničko iskustvo, veće brzine i mogućnost korištenja novih naprednih usluga temeljenih na LTE tehnologiji. To znači najnoviju i najučinkovitiju radijsku tehnologiju na tržištu, te korak bliže 5G mreži", izjavio je Primorac.

HT Mostar jedna je od dvije telekomunikacijske kompanije u Federaciji BiH u većinskom vlasništvu države, koja ima udjel od 51 posto. Suvlasnik HT Mostara je i T Com te mali dioničari.