tržište kapitala

Pad indeksa nastavljen, blok promet lansirao HT u fokus

Burza / Ilustrativna fotografija

Burza / Ilustrativna fotografija

Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

U četvrtak se nastavila objava kvartalnih rezultata na domaćem tržištu kapitala, koji su bili uglavnom bolji od očekivanja, ali je i dalje prevladavao negativan sentiment zbog rasta broja zaraženih koronavirusom

Dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 pali su 0,9 posto i 0,5 posto, dok je sektorske gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora sa minusom od 5 posto. Likvidnost je skočila, na ukupno 22 milijuna kuna, što je najviše u zadnja tri tjedna, ali se u prvom redu može pripisati čak 17 milijuna kuna teškoj blok transakciji dionicom Hrvatskog Telekoma. I u redovnom trgovanju je dionica HT-a bila među likvidnijima sa oko 830 tisuća kuna prometa i padom cijene od 0,9 posto, usprkos solidnim kvartalnim rezultatima.

Najlikvidnija u redovnom prometu je ipak bila dionica Arena Hospitality Group sa 1,3 milijuna kuna prometa, kao jedini milijunaš, uz pad cijene od 0,8 posto.

Burzom su prevladavali cjenovni padovi pa u top deset najlikvidnijih izdanja imamo tek jednog dobitnika, i to dionicu AD Plastika koja je ojačala 0,8 posto, dok od manje likvidnih izdanja titula dobitnika dana ide dionici Turisthotela sa 7,1 posto plusa.

Na strani gubitnika izdvajaju se dionice Ingre koje su potonule gotovo 12 posto, a slabe izvedbe imaju i dionice Suce Hotela i Petrokemije sa minusima od 6,5 posto i 4,4 posto.

Dobitnik dana Turisthotel +7,14 2700,00

Gubitnik dana Ingra -11,95 7,00

Crobex -0,85 1.561,81

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!